Владислав Дајковић / - Архива
18/10/2022 u 11:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dajković: Uhapsiti Ranka Krivokapića zbog nezakonitog postavljanja ‘‘spomen-obilježja‘‘ u Morinju

Kako je dodao, iako antisrspki narativ nije stran ministrima Konjeviću i Krivokapiću, ovog puta su prešli svaku mjeru

Predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković zatražio je hapšenje ministra Ranka Krivokapića zbog nezakonitog postavljanja spomen-obilježja u Morinju.

- Prije nekoliko dana javnost je uznemirila samovoljna odluka dvojice ministara, Ranka Krivokapića i Raška Konjevića, da postave ''spomen-obilježje'' u Morinju, zajedno sa kolegama iz Hrvatske, a u znak sjećanja na hrvatske zatvorenike iz rata devedesetih godina minulog vijeka, naveo je Dajković.

Iz UIP-a saopšteno "Danu": Spomen-ploču u Morinju ukloniti

Kako je dodao, iako antisrspki narativ nije stran ministrima Konjeviću i Krivokapiću, ovog puta su prešli svaku mjeru, što je, kako tvrdi Dajković,potvrdila i nadležna inspekcija sa jutrošnjim stavom da je ''spomen-ploča'' nezakonito postavljena, da se mora hitno ukloniti, te da je predmet proslijeđen državnom tužilaštvu.

- Ovaj ispad Ranka Krivokapića je samo nastavak njegovog protivustavnog ponašanja, naročito imajući u vidu prethodnu aferu u kojoj se obreo kada je falsifikovao svoju penziju, te nezakonito prisvojio preko 17 000 eura, te postao prvi odbjegli i falsifikovani penzioner u istoriji Crne Gore. Najzad, smatramo da ovakvo ponašanje odlazećeg ministra Krivokapića mora biti sankcionisano, te da ga nadležne institucije moraju privesti poznaniji prava, kako ovaj ''vrsni'' pravnik i eminentni anti-Srbin često zna reći, zaključuje on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:37