Goran Danilović / - PORTAL DAN
29/07/2023 u 18:39 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Danilović: Ponude korektne, šteta da ne dođe do kompormisa

Ocjenjuje da je jedina nekorektnost i nedopustivo zadiranje u naše unutrašnje stvari stigla sa diplomatskih adresa, posebno iz Ambasade SAD

Predsjednik Ujediljene Crne Gore Goran Danilović saopštio je da je zahtjev koalicije "Za budućnost Crne Gore" oko raspodjele resora u eventualnoj novoj vladi više nego korektan, ali da ni ponuda Pokreta "Evropa sad" nije ni najmanje nekorektna. Poručio je da bi bila velika šteta da ne dođe do kompromisa ova dva politička subjekta.

-Velika šteta? Ne mislim, naravno, na lične štete jer njih biti neće, ali mislim na procese i na stabilnost prilika za koje smo se borili tri decenije; i, opet, ne mi pojedinci na isturenim političkim pozicijama, nego narod satjeran u ćošak i označen pečatom nepoželjnosti u vlastitoj kući- objavio je Danilović na Fejsubuku.

Ocjenjuje da je jedina nekorektnost i nedopustivo zadiranje u naše unutrašnje stvari stigla sa diplomatskih adresa, posebno iz Ambasade SAD i to kroz, kako je naveo, jedan nepersonalizovani stav, kojim se otvoreno i bestidno svađa, ne politička elita, nego građani ove države.

-Niko odavno nije politički nepismen da ne vidimo opšte prilike, apsolutnu devastaciju nekadašnje zapadne demokratije i novoustanovljena pravila po sistemu: "ili ste sa nama i u budalaštinama, ili ste protiv nas i u raju"! Sve vidimo i znamo, znamo i da šut s rogatim ne može, da sila Boga ne moli, ali ovakva i slična nediplomatska izlivanja moći suštinski govore o suprotnom. Ne oštre se skupi zubi na jeftine zalogaje- piše Danilović.

"Ako zaista "naši partneri sa Zapada" žele da nam pomognu, Danilović poručuje da "prestanu da tapšu po ramenima one koji su ih zadužili podaničkim odnosom, a nas krvnički opljačkali i razorili do temelja".

-Pokvareno je i bestidno od neprijatelja svog naroda, kriminalaca i mafijaša, praviti vlastite prijatelje i upućivati nas da idemo njihovim stazama. Razumijemo da je to korisno za lijenu diplomatiju bogatog svijeta i njihovo poimanje partnerstva, ali je, ipak, duboko nemoralno i jadno. To, na bolje, neće promijeniti svijet- zaključuje lider Ujedinjene, prenosi portal RTCG.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 07:15