Даниловић / Фото: Игор Шљиванчанин, Скупштина ЦГ
28/08/2021 u 19:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Даниловић: Стиже Ђукановић до Цетиња у ком никад није коначио, али га је оголио до камена

Предсједник открио карте и кренуо у мобилизацију, коментарише лидер Уједињене

Функционер Уједињене Црне Горе Горан Даниловић оцијенио је да је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић данас "кренуо у мобилизацију и открио карте".

Даниловић је реаговао на данашње наводе Ђукановића који је, између осталог казао да се нада да неће "бити у ситуацији да 5. септембра и сам будем на Цетињу"

- Саопштење Савјета за безбједност и одбрану које је јуче изашло из кабинета Ђукановића било је охрабрујуће и смирујуће, чак се поменуло и законско право на вјерску слободу. Данас је Ђукановић, међутим, кренуо у мобилизацију и открио карте - биће на Цетињу 5. септембра да брани достојанство и част Црне Горе? Е, црна је то част коју тако подмукло брани потрошени Ђукановић. Црно је то достојанство кад гураш испред себе унесрећене и попљачкане људе да одбране твој приватни интерес и разорну политику ратова и антиратног богаћења до последњег даха и задаха- навео је Даниловић.

Питао је и да ли су данашње изјаве предсједника Црне Горе "позивање на мир и помоћ државним органима".

- Је ли ово државнички став? Није, него последњи кукавичлук и издаја нормалне Црне Горе? Ово је исто оно од прије три деценије када је млади Ђукановић уз помоћ наводних "четника" и радикала балванима прегртао пут Либералима на сјевер и истјерао Народњаке са Жабљака. Ово је исто херојство из Буковице у којој се прославио заједно са Вељовићем репресијом и прогоном. На крају, стигао је до Цетиња у којему никад није коначио и којега је расточио до темеља, којега је оголио до првог камена Црнојевића. Ово јунаштво слично и оној бетонској огради од пет метара висине којом је оградио своје имање од Никшића. Никога није уплашио али је показао спремност да се бори до посљедњег неспоразума, па и несреће ако треба. Неће је бити. Неће је бити предсједниче нити ти за то имаш петљу. Никад више- закључио је Даниловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 06:29