demokrate ilustracija / - DEMOKRATE ILUSTRACIJA
22/09/2023 u 19:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Demokrate: DPS najveća zaštitnica i promoter stambene mafije

Nižu se optuženi funkcioneri DPS-a, nižu se pronevjere, nepočinstva, najteža krivična djela iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije, navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore

Najveći feler crnogorskog društva, saglasni smo, zove se jednim imenom - Demokratska partija socijalista, ističe se u saopštenju demokratske Crne Gore povodom vijesti da je nekadašnji predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac osuđen na dva mjeseca pritvora zbog zloupotrebe službenog položaja. 

Nižu se optuženi funkcioneri DPS-a, nižu se pronevjere, nepočinstva, najteža krivična djela iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije. Nižu se i kumstva, pobratimstva i slavlja u čast ubijenih ljudi. Zahvaljujući svim vašim zlodjelima nije teško nastaviti niz, jer ste nam za ovih nekoliko decenija stvorili dovoljno materijala kojima će biti popločan vaš put do zatvorskih ćelija, navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

- Nakon što je ruka pravde došla do krupnih DPS riba, visokih predstavnika DPS sudstva Vesne Medenice i Blaža Jovanića, kao i "najmoćnijeg bezbjednjaka" Veselina Veljovića, vjerne poslušnice Verice Maraš, porodice Lazović, upravo danas je javnost obaviještena da je još jedan DPS funkcioner, bivši predsjednik opštine Tivat, vođen parolom sve za DPS, DPS ni za šta, osuđen zbog pronevjere državnog novca u partijske svrhe - ističe se z saopštenju Demokrata.

Pa tako ovih dana opet svjedočimo da je visoki partijski funkcioner DPS-a, vrsni agent za nekretnine i mobing, Vojislav Marković uzeo jedan stan, poklonio ga svom sinu, lažirao podatke, pa uzeo drugi, pa drugi zamijenio za treći zbog pogleda, na grad koji je zajedno sa partijskim drugovima licemjerno doveo do uništenja. Sve to, naravno, uz pomoć prijatelja. U ovoj rečenici je stala sva Skaj filozofija DPS-a. Gospodinu Markoviću, kao i ostalima, ne manjka stanova, a neće im, sigurni budite, manjkati ni dana u Spužu.

- Evo još jedne priče iz edicije odabranih za danas. DPS vojnik Miraš Radović prijavljuje da je od Vlade dobio kredit od 40.000 eura, ali mu to očigledno nije bilo dovoljno, pa Vlada Duška Markovića, gle čuda, dvije godine kasnije istom tom Mirašu Radoviću dodjeljuje i stan od 109 m2. 40.000 eura od Vlade za opremanje poklonjenog stana, dok naši građani mahom žive kao podstanari - kaže se u saopštenju. 

A kako bi pokazali i dokazali partijsku darežljivost, tu nijeste stali. Naime, gospođa Dragica Milačić, od stambene komisije traži kredit za adaptaciju stana u iznosu od 20.000 eura. Komisija dodjeljuje kredit, zbog izuzetnih rezultata u radu, koje uzgred Komisija ne navodi, jer oni i ne postoje. Prije dodijeljenog kredita gospođa posjeduje stan od 108m2 i umjesto za adaptaciju stana, ona od novca građana kupuje novi automobil. Rezultati rada oslikavaju se na kupovinu novog automobila, a ne na poboljšanje stanja u državi. Jedno vam se mora priznati, ne odstupate od bestidne prakse!

Na ovaj način čak devet visokih javnih funkcionera bivšeg režima kupuje od države 833m2 stambenog prostora za 116.000 eura. Građanin plati 100m2 160.000eura, a javni funkcioner DPS umjesto 100m2 za isti taj novac dobije 833m2. Gdje je ovdje logika? Naravno, nigdje!

Dakle, DPS ne samo što je najveća Agencija za nekretnine, nego se slobodno može reći da je to partija koja je postala i najveća zaštitnica i promoter stambene mafije. Računica je jasna - ili si tigar ili si plijen! Ovog puta, dragi Tigrići, mislimo da je dovoljno. Komičnim predstavama je odsviran kraj. Naravno, ukoliko ste voljni, nastavićemo, imamo dovoljno materijala za višemjesečne prepiske.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 09:30