Demokrate kandidatura / - DEMOKRATE
26/02/2023 u 20:21 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Demokrate predale kandidaturu Alekse Bečića

Predajemo kandidaturu Alekse Bečića za predsjednika, koji bez dileme u drugom krugu pobjeđuje Mila Đukanovića, navode Demokrate

Funkcioneri i članovi Demokrata predali su večeras predsjedničku kandidaturu Alekse Bečića Državnoj izbornoj komisiji (DIK).

- Predajemo kandidaturu Alekse Bečića za predsjednika, koji bez dileme u drugom krugu pobjeđuje Mila Đukanovića. Aleksa Bečić jeste pobjednički kandidat i očekujemo njegovu pobjedu, saopštio je Nikola Rovčanin iz Demokrata.

Naveo je da ima 50 odsto više potpisa nego što je potrebno.

- Ukoliko dođe do drugog kruga, vjerujem da će ga čitava crnogorska javnost i kompletno biračko tijelo koje želi pobjedu nad Milom Đukanovićem, podržati kandidata koji ima najveće šanse, Aleksu Bečića. Očekujemo izuzetno dobar rezultat. Našem kadidatu je Crna Gora i kolijevka i grob, tako da on čašću stoji iza savoje kandidature. Aleksu opisuju dvije riječi: čast i poštenje, pa je to upravo i centralni slogan naše izborne kampanje, istakao je on.

image
- DEMOKRATE/FB/PRINTSCREEN

Potpise podrške zvanično je predala poslanica Demokrata Zdenka Popović.

Rok za predaju predsjedničkih kandidatura ističe večeras u ponoć.

Aleksa Bečić je rođen 1987. godine na Cetinju, a po obrazovanju je magistar ekonomskih nauka. Bio je najmlađi predsjednik jednog državnog Parlamenta u Evropi, saopštile su Demokrate.

- Obavljajući ovu odgovornu dužnost pokazao je ozbiljan i najviši državnički format i to je jedan od razloga zašto je kandidovan za predsjednika Crne Gore. Dobitnik je Međunarodne nagrade za mir, nacionalnu i vjersku toleranciju. Zahvaljujući njemu je u Skupštini Crne Gore, po prvi put u njenoj istoriji, održana sjednica Globalnog savjeta za mir i toleranciju koju su sačinjavali 40 predsjednika i poslanika iz 40 zemalja svijeta. Za vrijeme njegovog rukovođenja ovim najvišim zakonodavnim organom, reformisan je Poslovnik Skupštine Crne Gore, predviđeno nikad više nadzornih i kontrolnih mehanizama, što je znala cijeniti i Evropska Komisija u Izvještaju o napretku, pohvaljujući unaprijeđenje nadzorne i kontrolne uloge Skupštine Crne Gore te na taj način vraćen puni autoritet ove institucije u sistemu podjele vlasti u Crnoj Gori. Skupština kojom je rukovodio je bila najtransparentija Skupština, najtransparentnija institucija narodnog predstavništva na tlu bivše Jugoslavije. Skupština kojom je rukovodio bila je jedna od najproduktivnijih institucija u Crnoj Gori, dodaje se u saopštenju.

Kako ističu, on je takođe inicirao i uvođenje dječijih dodataka za svu djecu u Crnoj Gori.

Podsjetimo, ranije danas predsjednički kandidat Pokreta "Evropa sad" (PES) Jakov Milatović predao je predsjedničku kandidaturu Državnoj izbornoj komisiji (DIK). Takođe, funkcioneri Ujedinjene Crne Gore predali su stručnoj službi Državne izborne komisije (DIK) potpise podrške predsjedničkoj kandidaturi lidera te stranke Gorana Danilovića.

Državna izborna komisija utvrdila je na današnjoj sjednici predsjedničku kandidaturu lidera Demokratske partije socijalista (DPS) i aktuelnog predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Ranije je utvrđena predsjednička kandidatura funkcionerke SNP-a Draginje Vuksanović Stanković i lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića.

Predsjednički izbori zakazani su za 19. mart.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 11:37