/ VLADIMIR DOBRIČANIN - DAN
11/09/2023 u 07:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dobričanin: Spajić da vrati pregovore na početak

Ističe da se stav Ujedinjene, kada je u pitanju formiranje vlade uz minimalnu podršku poslanika, nije promijenio niti će se menjati

Ujedinjena Crna Gora očekuje da mandatar Milojko Spajić još jednom razmisli i pregovore o novoj vladi vrati na početak, saopštio je za portal RTCG poslanik te partije Vladimir Dobričanin.

"Očekujemo da Spajić ipak čuje naše dobronamjerne pozive da se pregovori vrate na početak jer će to doprinijeti stvaranju vlade koja bi obezbjedila stabilnost i rekonstrukciju institucija u Crnoj Gori", smatra Dobričanin.

Ističe da se stav Ujedinjene, kada je u pitanju formiranje vlade uz minimalnu podršku poslanika, nije promijenio niti će se menjati.

"Smatramo da je povratak demokratskim principima na kojima treba počivati sastavljanje svake buduće vlade nema alternativu", dodaje Dobričanin.

Za Portal Javnog servisa kaže da postoje određeni nezvanični kontakti sa predstavnicima Pokreta "Evropa sad" (PES).

"Nadamo se da će se uskoro sve promijeniti i da ćemo jesen dočekati sa novom vladom u kojoj će biti svi kojima su građani dali povjerenje na posljednjim izborima, a tu mislim na sve one koji su izborili pobjedu nad režimom DPS-a 30. avgusta 2020. godine", zaključuje Dobričanin.

Skoro mjesec nakon što je Spajić dobio mandat da sastavi novu vladu, i dalje se samo nagađa ko će biti dio buduće izvršne vlasti.

Predstavnici Evrope sad ističu da je formiranje vlade blizu. 

S druge strane, čelnik Nove srpske demokratije i jedan od lidera koalicije "Za budućnost Crne Gore" Andrija Mandić kazao je juče da Spajić nema šanse da formira vladu. I on je ocijenio da je najbolje da se razgovori o formiranju Vlade vrate na početak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:17