Dario Vraneš / - Б.Је.
14/02/2024 u 15:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS: Demokrate, URA i PES da potpišu inicijativu za smjenu Vraneša

Kako su naveli iz kluba odbornika DPS-a, građanska i evropska Crna Gora je njihov ideal od kojeg nikada neće odustati

Klub odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) u pljevaljskom parlamentu pozvao je Demokrate, Građanski pokret URA i Pokret Evropa sad (PES) da potpišu inicijativu za smjenu predsjednika Opštine Pljevlja Darija Vraneša.

Iz DPS-a su saopštili da će, ukoliko za smjenu Vraneša ne dobiju podršku partija vlasti u Pljevljima, biti prinuđeni i na vaninstitucionalno djelovanje.

Kako su naveli iz kluba odbornika DPS-a, građanska i evropska Crna Gora je njihov ideal od kojeg nikada neće odustati.

- Organizovati proslavu Dana državnosti druge, a o Danu državnosti svoje države govoriti na način na koji to čini Vraneš, uz agilnu podršku koalicionih partnera Demokrata, URA-e i PES-a, nije samo za pažnju crnogorskog tužilaštva, već u njegovom slučaju i crnogorske psihijatrije - kaže se u saopštenju.

PES Pljevlja: Vraneš da se fokusira a ne probleme grada i prestane da izaziva tenzije

Iz DPS-a su rekli da Vraneš "konstantnim šovinističkim i primitivnim djelovanjem, podstaknut iz centrale svoje partije i mentorima iz SANU “poreklom” iz Pljevalja, sprovodi njihovu veoma opasnu agendu odvajanja Pljevalja od crnogorske državne matice“.

Kako su naveli, "oslobodioci” su krenuli da oslobađaju Pljevlja od crnogorske “okupacije”.

Iz DPS-a su kazali da sve to vide i znaju Demokrate, URA i PES.

- Ali “dostojanstveno” trpe jer, kako kažu naši sugrađani, “zauvar” im je primiti još koju funkcionersku platu, zaposliti još ponekog preostalog rođaka, otpisati još po neki neplaćeni račun za komunalije i zaokružiti još po koji “javni tender“- kaže se u saopštenju.

Iz DPS-a su pozvali Demokrate, URA-u i PES da daju nedostajući broj potpisa na njihovoj inicijativi za smjenu Vraneša.

- I time spasimo naš grad od primitivizma, šofinizma, polarizacije, sve veće klerikalizacije i svega onoga retrogradnog što nam se gotovo svakodnevno dešava zahvaljujući upravo odbornicima PES-a, Demokrata i URA-e - naveli su iz DPS-a.

Stanić: Vraneš i njegove kolege vrše saoizaciju Crne Gore

Iz te partije su pozvali odbornike PES-a, Demokrata i URA-e da se, kako su kazali, konačno izdignu iznad ličnih i partijskih interesa i barem jednom u životu donesu državno odgovornu odluku.

- Poštovani sugrađani, vi koji zajedno sa nama sa gnušanjem gledate kako Pljevlja od jedne urbane sredine postaju primitivna provincija, budite sigurni da nećemo dozvoliti da ova agonija još dugo potraje - navodi se u saopštenju kluba odbornika DPS-a.

Vraneš: Nadam se da će se u Pljevljima dan svih Srba slaviti vječno

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 11:55