Sa uviđaja / FOTO - IVAN PETROVIC-IPE
13/09/2023 u 15:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Drašković: Važno je znati je li iz Višeg suda nestala puška kojom je ubijen Jovanović

Iz Višeg suda navodno nestalo više komada oružja

Funkcioner Nove srpske demokratije (NSD) i koalicije "Za budućnost Crne Gore" Petar Drašković postavio je pitanje da li je iz depoa Višeg suda u Podgorici nestala puška kojom je ubijen novinar i urednik "Dana" Duško Jovanović.

- Za našu koaliciju "Za budućnost Crne Gore" je mnogo važan odgovor da li je nestalo oružje kojim je ubijen Duško Jovanović. Ako jeste, mnogo toga nam je jasno - napisao je Drašković na platformi "X".

Portal "Libertass" je objavio danas da je više komada oružja, za koje se sumnja da je korišćeno za izvršenje krivičnih djela, nestalo je iz depoa Višeg suda u Podgorici, u kojem je otkriven otvor tunela koji vodi do privatnog stana u zgradi prekoputa te sudske institucije. 
Podsjetimo, beogradski “Blic” u seriji tekstova o ubistvu urednika "Dana" Duška Jovanovića naveo je  da je crnogorska Služba državne bezbjednosti odabrala ljude, pomogla i finansirala njegovu likvidaciju. List je pisao da je Jovanović  ubijen iz automatske puške sa urezanim natpisom "piljak", koja je prema njihovim saznanjima pripadala crnom fondu oružja za specijalne potrebe crnogorske Službe državne bezbjednosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 08:51