/ - Мило Ђукановић
27/04/2022 u 12:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић честитао Макрону: Вјерујем да ћете испунити очекивања Француза и Европљана

Надам се да ће снагом Вашег утицаjа и заjедничким дjеловањем проевропских снага интеграциони процеси добити жељену динамику, поручио је Ђукановић

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић честитао је Емануелу Макрону реизбор на мjесто предсjедника Републике Француске уз наjбоље жеље за успjешно обављање ове одговорне дужности.

- Избор француских грађана отвара нову перспективу за Француску и представља охрабрење за снажну и jединствену Европу какву желимо и каква нам jе потребна данас више него икада. Вjеруjем да ћете на челу Француске, коjа jе jедан од носећих стубова европске и еуроатлантске структуре, оправдати повjерење и испунити очекивања Француза и Европљана - наводи се у честитки Ђукановића.

Ђукановић је поручио да је реизбор Макрона добра виjест и за земље Западног Балкана и политику проширења Европске униjе.

- Пред нама jе вриjеме стратешких одлука. Надам се да ће снагом Вашег утицаjа и заjедничким дjеловањем проевропских снага интеграциони процеси добити жељену динамику. Користим прилику да поновим високи значаj коjи Црна Гора придаjе развоjу сарадње са Републиком Француском, као и спремност за даље интензивирање свеукупних веза - истиче се у честитки предсједника Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 13:39