Milo Đukanović / - DPS
19/02/2023 u 13:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đukanović: DPS ne oklijeva u određivanju kandidata, DIK sudi o svakom kandidatu

Đukanović je crnogorskim novinarima u Minhenu kazao griješe svi koji spočitavaju DPS-u da oklijeva u određivanju kandidata kako bi vidjeli ko će biti protivkandidati

Odluka o kandidatu Demokratske partije socijalista za predstojeće predsjedničke izbore biće donijeta narednih dana, nakon povratka lidera te partije i predsjednika Crne Gore Mila Đukanovica iz zvanične posjete Bugarskoj.

Đukanović je crnogorskim novinarima u Minhenu kazao griješe svi koji spočitavaju DPS-u da oklijeva u određivanju kandidata kako bi vidjeli ko će biti protivkandidati.

“Svako ko danas spočitava DPS-u kako oklijeva sa određivanjem kandidata, da bi vidio ko će biti protivkandidat, griješi. Nema ništa od toga”, kazao je Đukanović, piše portal RTCG.

Kaže i da je DPS na izborima prije pet godina pažljivo sagledo sve aspekte izborne utakmice trudeći se da daju kandidata koji će imati najviše šansi da pobijedi na izborima.

Kaže i da se ne može licitirati s nadležnostima DIK-a prilikom odlučivanja o predsjedničkim kandidaturama.

“Danas licitati sa tim ima li DIK nadležnost u izbornom postupku...Pa u čemu drugom ona može imati nadležnost ako ne u izborm postupku? Ona je ta koja sudi da li će kandidature svakog kandidata biti usklađene sa pravim sistemom. Ako nijesu, moramo da pogledamo šta smo pogriješili kao potencialni kandidati, a ne da se obrušavamo na državu, da zaboravljamo na svoje zalaganje za vladavinu prava i da se priklonimo onom rezonu vladavina prava "da", ali dok ne dira u moj interese”, poručio je Đukanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 09:53