/ Ђукановић, фото: Дан
17/05/2021 u 10:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић: Елиминисање насиља и дискриминациjе по основу сексуалне ориjентациjе

Међународни дан борбе против хомофобиjе, бифобиjе и трансфобиjе прилика jе и да поновимо опредjељење Црне Горе да поjача напоре и оснажи политике коjе ће водити смањењу и елиминисању насиља и дискриминациjе

 Црна Гора jе опредиjељена да поjача напоре и оснажи политике коjе ће водити смањењу и елиминисању насиља и дискриминациjе по основу сексуалне ориjентациjе и родног идентитета, поручио jе предсjедник Мило Ђукановић.

Он jе, поводом Међународног дана борбе против хомофобиjе, бифобиjе и трансфобиjе, казао да jе Црна Гора као отворено и инклузивно друштво коjе његуjе различитости и осигурава jеднакост – задатак на путу ка Европскоj униjи.

– Међународни дан борбе против хомофобиjе, бифобиjе и трансфобиjе прилика jе и да поновимо опредjељење Црне Горе да поjача напоре и оснажи политике коjе ће водити смањењу и елиминисању насиља и дискриминациjе по основу сексуалне ориjентациjе и родног идентитета – написао jе Ђукановић на Твитеру.

Свjетска здравствена организациjа jе 17. маjа 1990. године званично уклонила хомосексуалност из Међународне класификациjе болести и таj датум се широм свиjета обиљежава од 2004. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 10:31