/ -FOTO: PREDSJEDNIK CG
01/02/2023 u 18:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović odlikovao austrijskog pukovnika

Berndu Rotu uručena medalja za zasluge na unaprijeđenju prijateljstva i saradnje Crne Gore i drugih zemalja

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odlikovao je pukovnika Oružanih snaga Austrije Bernda Rota medaljom za zasluge koja se dodjeljuje za izuzetan doprinos unaprijeđenju prijateljstva i saradnje Crne Gore i drugih zemalja.

Đukanović je ukazao na kvalitet bilateralnih odnosa Crne Gore i Austrije i podsjetio da saradnja Vojske Crne Gore i Oružanih snaga Austrije traje još od 2011. godine tokom koje su realizovane brojne aktivnosti kroz koje su pripadnici Oružanih snaga Austrije prenosili svoja iskustva i dobru praksu iz različitih oblasti što je imalo brojne benefite u procesu reformi Vojske Crne Gore.

- Posebna uloga u tome pripada i Rotu, komadantu 24. bataljona planinske pješadije austrijske vojske. Rot je dao značajan doprinos daljem usavršavanju vojnika Vojske Crne Gore - kazao je Đukanović. 

Rot je kazao da je izuzetno počastvovan visokim državnim odlikovanjem.

- Bilo mi je zadovoljstvo što sam bio u prilici da zajedno sa svojim timom i kolegama iz Vojske Crne Gore, kroz saradnju u oblasti odbrane, doprinese daljem unaprijeđenju odnosa dvije prijateljske zemlje - zaključio je Rot. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

25. april 2024 14:12