Đukanović i Vuković  / foto: LAZAR RUZIC
17/02/2023 u 07:06 h
Ivona DrobnjakIvona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović se još premišlja za kandidaturu

Ukoliko kandidat DPS ne bude Đukanović, onda će to biti bivši gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković

Iako je iz Demokratske partije socijalista (DPS) najavljeno da će danas biti poznat njihov kandidat za predsjedničke izbore, još uvijek ne znamo ko će u njihovo ime ući u izbornu trku.

Кako "Dan" saznaje, kandidat DPS-a će biti poznat do ponedjeljka. To će najvjerovatnije biti aktuelni predsjednik Milo Đukanović, zbog toga što to članstvo od njega očekuje.

Međutim, on nije siguran u pobjedu i zato se još premišlja da li da ulazi u ovu utakmicu. Ukoliko to ne bude Đukanović, onda će kandidat DPS biti bivši gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Na zajedničkom kandidatu suverenističkog bloka i dalje insistiraju u Liberalnoj partiji. Na sjednici predsjedništva stranke jedan od predloga je bio i da njen predsjednik Andrija Popović bude kandidat.

Državna izborna komisija (DIК) do sada je potvrdila samo kandidaturu jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića.

Učešće na izborima najavili su i lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić, poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković, predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i Dejan Vukšić iz Demohrišćanskog pokreta.

Кandidaturu je najavio i Nusret Balić iz Bijelog Polja, koji će nastupiti kao nezavisni kandidat u ime grupe građana "Ujedinjeni narodi".

Predsjedničkog kandidata najavile su i Demokrate Alekse Bečića, ali ni ime njihovog kandidata još nije poznato javnosti.

Bečić će za 24. februar sazvati sjednicu glavnog odbora na kojoj će odrediti kandidata za predsjednika Crne Gore.

Sjednice opštinskih odbora i mjesnih odbora Demokrata su u toku, a na svim do sada održanim sjednicama članovi partijskih organa dominantno predlažu Bečića za kandidata za predsjednika Crne Gore.

– Infrastruktura Demokrata prikupila je za samo par dana više od 10.000 potpisa podrške i ovaj proces se nastavlja do kraja ove nedjelje – saopštio je Boris Bogdanović, predsjednik kluba poslanika Demokrata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 14:02