Мило Ђукановић / - Кабинет предсједника
16/05/2021 u 15:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић у уторак са Столтенбергом

Предсједник ће учествовати на радној вечери за лидере земаља Западног Балкана (WB6)

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић отпутоваће сјутра у Лјубљану гдје ће на позив предсједника Републике Словеније Борута Пахора учествовати на самиту Брдо-Бриони Процеса.

Овогодишњи Самит, којим се обиљежава десет година од успостављања ове заједничке словеначко-хрватске иницијативе, потврда је континуиране посвећености снажењу регионалне сарадње и европске интеграције, саопштено је из кабинета Ђукановића. 

Састанак лидера ће, како се наводи, бити прилика да се пошаљу заједничке поруке о потреби интензивирања и ефикасније и дјелотворније политике проширења и геополитичкој важности интеграције Западног Балкана за укупну стабилност Европе.

-Предсједник ће из Словеније отпутовати у Брисел гдје ће у уторак имати састанак у сједишту НАТО-а са генералним секретаром Алијансе Јенсом Столтенбергом. Истог дана, на позив високог представника ЕУ за заједничку спољну политику и безбједност Жозепа Бореља, предсједник Ђукановић ће учествовати на радној вечери за лидере земаља Западног Балкана (WB6). То ће бити прилика за разговоре о ситуацији у региону, дешавањима и промјенама у државама ЗБ и унутар ЕУ који утичу на динамику интегративних процеса на ЗБ, као и на укупну стабилност. Уочи вечере, предсједник и Високи представник ЕУ ће имати одвојен састанак- наведено је у најави.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 10:32