Miloš Đuričković / - FOTO: SD
27/03/2024 u 11:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đuričković: Vlast nanosi štetu međunarodnom ugledu Crne Gore, čija vanjska politika više nije u skladu sa EU

Glas poslanice Maje Vukićević (DNP) protiv članstva Kosova u Savjetu Evrope, može se braniti tezom da je djelovanje svakog poslanika samostalno, ali ne može odbraniti od činjenice da će takvo glasanje prouzrokovati štetu po međunarodni ugled i vanjsku politiku Crne Gore, saopštio je međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković.

On je kazao da izaziva zabrinutost takav stav jer dolazi od poslanice Vukićević koja predstavlja partiju parlamentarne većine i prema najavama uskoro će biti dio Vlade.

- Prije svega iz razloga što glas poslanice Vukićević dolazi sa pozicije partije koja je konstituent parlamentarne većine i čiji se ulazak u Vladu Crne Gore očekuje u relativno kratkom roku. Ako na to dodamo činjenicu da od koalicije ZBCG zavisi Vlada Crne Gore, onda glas Vukićević i te kako je za zabrinutost, naveo je Đuričković.

Medijska hajka protiv Vukićević zbog glasanja PSSE: „Junaci” skriveni iza društvenih mreža

Prema njegovim riječima, predstojeće glasanje Vukićević, uz prethodna dnešavanja na sjednici POSP-a, kao i postupci predsjednika Skupštine, Mandića, šalju poruku da Crna Gora nije pouzdan partner i da vanjska politika Crne Gore više nije usklađena sa vanjskom politikom EU. 

- Najavljena rekonstrukcija i dublji ulazak koalicije ZBCG u Vladu, biće i formalna potvrda da politika 44. Vlade Crne Gore nije usklađena sa NATO i EU politikom tj. da je došlo do promjene u vanjskopolitičkom kursu Crne Gore, zaključio je Đuričković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:10