/ - SKUPšTINA CRNE GORE
15/05/2023 u 18:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović - Radev: Potrebno organizovati poslovni forum za privrednike iz Crne Gore i Bugarske

Đurović je potencirala neupitnu pomoć i podršku Republike Bugarske procesu evropskih integracija Crne Gore, te istakla da dodatnu vrijednost odnosima dvije zemlje daje članstvo u NATO savezu

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović sastala se danas u Sofiji sa predsjednikom Republike Bugarske Rumenom Radevim i tom priliko zahvalila na gostoprimstvu i istakla da je jako važno što frekventne političke posjete nisu prekinute i pored pandemije korona virusa. 

Ona je potencirala neupitnu pomoć i podršku Republike Bugarske procesu evropskih integracija Crne Gore, te istakla da dodatnu vrijednost odnosima dvije zemlje daje članstvo u NATO savezu. 

Pored brojnih drugih oblasti u kojima je moguće ostvariti saradnju, Đurović je informisala sagovornika da je Crna Gora uspostavila pravni okvir za privlačenje digitalnih nomada, te da bi u tom smislu cijenila razmjenu iskustava sa Bugarskom. 

Predsjednik Radev je istakao važnost posjete predsjednice Đurović u kontekstu unapređenja ukupnih odnosa dvije zemlje i ukazao da je Bugarska uvijek bila prijatelj i podržavalac Crne Gore. 

- On je naročito naglasio saradnju dvije zemlje u okviru NATO-a i izrazio zadovoljstvo što je krajem januara 2023. godine prvi kontigent sa 33 pripadnika Vojske Crne Gore upućen u NATO aktivnost Pojačane budnosti u Bugarskoj, gdje će biti u sastavu multinacionalne borbene grupe pod komandom Italije. Predsjednik Radev je saopštio da je Bugarska spremna i da pruži podršku u oblasti obrazovanja crnogorskih oficira i vojnika, saopšteno je iz Skupštine. 

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o potrebi organizovanja poslovnog foruma koji bi okupio privrednike iz obije zemlje kako bi se pokrenuli konkretni projekti koji bi bili od koristi i za Crnu Goru i za Bugarsku.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 07:56