Medoks i Đurović / - IGOR SLJIVANCANIN
19/07/2023 u 17:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović zahvalila Medoks na predanom i posvećenom radu na unapređenju međudržavnih veza

Posebno cijenimo što London nastavlja da pruža podršku našem evropskom putu nezavisno od izlaska iz EU i ohrabreni smo činjenicom da je britanska strana prisutna i posvećena regionu, navela je Đurović

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović primila je danas u oproštajnu posjetu britansku ambasadorku u Crnoj Gori Karen Medoks i zahvalila joj na predanom i posvećenom radu na unapređenju crnogorsko-britanskih međudržavnih veza, ističući da su tokom njenog mandata realizovane brojne inicijative u raznovrsnim oblastima, posebno u oblasti odbrane, saradnje policijskih i carinskih službi u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, te unapređenju sajber kapaciteta i otpornosti.

- Posebno cijenimo što London nastavlja da pruža podršku našem evropskom putu nezavisno od izlaska iz EU i ohrabreni smo činjenicom da je britanska strana prisutna i posvećena regionu, što se ogleda i kroz angažman specijalnog izaslanika britanskog premijera za Zapadni Balkan lorda Stjuarta Piča i njegov redovan dijalog sa crnogorskim zvaničnicima, rekla je Đurović.

Ona je naročito zahvalila ambasadorki Medoks na pažnji koju je posvetila pitanjima rodne ravnopravnosti i poboljšanja položaja žena u Crnoj Gori, te istakla da je njen doprinos u ovom domenu bio dragocjen.

Medoks je zahvalila predsjednici Đurović na prijemu i saopštila da joj je bilo zadovoljstvo da bude predstavnica Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori. Naročito je istakla saradnju sa Skupštinom Crne Gore koja je uvijek bila dobra i plodotvorna i koja je rezultirala konkretnim aktivnostima koje su doprinijele poboljšanju odnosa između dvije zemlje.

Ona je izrazila očekivanje da će konstituisanjem novog saziva parlamenta i nove Vlade doći do napretka u stvaranju reformi u našoj zemlji, i da će se, prije svega, ubrzati evro-atlantski put Crne Gore, čemu će Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviti da pruža svesrdnu podršku. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 19:09