Nebojša Medojević / - SCREENSHOT FACEBOOK
06/12/2023 u 13:29 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medojević: Potvrđena moja teza da je DPS organizovana kriminalna grupa, treba ih zabraniti

Kazao je da još niko iz DPS-a završio u zatvoru, niti je imovina nacionalizovana

Nakon objavljivanja prepiski sa SKY aplikacije dobija na snazi moja teza da je Demokratska partija socijalista (DPS) političko krilo mafije i tu stranku treba zabraniti, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević.

- U prepiskama je potvrđena pozicija koju sam branio 2007. godine, koji se tiču organizovanog kriminala. Ja sam uporno tvrdio da je DPS organizovana kriminalna grupa u Crnoj Gori političkog profila i da je Crna Gora pod uticajem DPS-a postala kriminalizovana država - naveo je Medojević.

On je kazao da je nakon pada DPS-a 2020. godine trebalo "otrgnuti institucije".

Medojević je naveo da je kazao da DPS treba zabraniti kao političku partiju, kao i da “Milo Đukanović nije imao potrebe da daje naloge mafijaškoj organizaciji da likvidira Nebojšu Medojevića ili bilo kog drugog poslanika”.

- Već je postigao dogovor sa Krivokapićem i onima koji su preuzeli obavezu da ne pokreću procese protiv njega - naglasio je on.

Kazao je da još niko iz DPS-a završio u zatvoru, niti je imovina nacionalizovana.

- Đukanović nije imao potrebu da pokreće terorističku frakciju kavački klan - dodao je.

Osvrnuo se i na prvostepenu presudu Osnovnog suda u Podgorici, prema kojoj treba da plati 3.000 eura premijeru Milojku Spajiću zbog povrede ugleda i časti, opisujući je kao sramnu i ističući da je samo radio svoj posao.

- Bivšeg ministra finansija napadao sam isključivo iz ugla zloupotrebe - naveo je.

Kako je istakao, otkrivao je korupciju i kriminal i podnosio krivične prijave, ali one nisu nigdje stigle, te je glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića optužio za dvostruke aršine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:42