Nimanbegu  / Foto: SRDJAN BOLJEVIC
08/11/2022 u 16:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Forca: Aktuelna politička atmosfera ide u prilog destabilizaciji Crne Gore

Ide i u prilog uticaju država i politika sa kojim smo se mirno pozdravili 21. maja 2006. godine, navode u saopštenju

Iz partije Forca, na čijem je čelu Genci Nimanbegu, kazali su da podržavaju svaki vid političkog djelovanja koji ne podriva evroatlantske temelje i kurs Crne Gore, saopštili su iz te partije i dodali da rješenje političke krize vide u dijalogu koji bi stvorio uslove za održavanje slobodnih i fer parlamentarnih izbora.

Iz Force su kazali da podržavaju svaki vid institucionalne i demokratske borbe za prava građana i bolji život.

Oni su ocijenili da se Crna Gora nalazi u velikoj političkoj krizi u kojoj je građanin jedini gubitnik.

- U trenutku kada su prava i slobode zagarantovane Ustavom postale predmet političkog potkusurivanja, podržavamo svaki oblik Ustavom zagarantovanog mirnog i dostojanstvenog izražavanja drugačijih stavova - kaže se u saopštenju.

Iz Force su rekli da izbore bez adekvatne inkluzije i autentičnih predstavnika nacionalnih manjina ne smatraju slobodnim niti fer izborima.

Naglašavamo da ignorisanje zahtjeva za autentično predstavljanje ovih naroda smatramo lošom političkom navikom - kazali su iz Force.

U toj partiji smatraju da će administracija formirana kao rezultat fer i poštenih izbora biti kadra i uspješna da izvuče državu iz “kandži” korupcije, amaterizma, nepotizma i neznanja i nastavi evroatlantski put Crne Gore.

- Naša podrška je podrška institucionalnom miru u Crnoj Gori i glas je protiv finansijske i političke trgovine koja godinama guši i usporava članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji - kaže se u saopštenju.

Iz Force su naveli da aktuelna politička atmosfera ne ide u prilog borbi protiv korupcije za koju su neke partije dobile glas.

- Nego u prilog destabilizaciji Crne Gore i uticaja država i politika sa kojim smo se mirno pozdravili 21. maja 2006. godine - kaže se u saopštenju.

Forca je pozvala na dijalog sve političke subjekte kako bi se našlo rješenje za otklanjanje statusa kvo u kojem se nalaze institucije Crne Gore.

- Zbog toga dijalog mora biti iznad svih političkih i ličnih interesa - navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 23:27