/ - FOTO: OSCE
10/05/2022 u 10:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Гулијев у четвртак у посјети Црној Гори

Циљ посјета је да се сагледа напредак на домаћем и регионалном нивоу

Потпредсједник Парламентарне скупштине (ПС) ОЕБС-а и специјални представник за Југоисточну Европу Азај Гулијев боравиц́е у четвртак у званичној посјети Црној Гори, јавља МИНА.

Из ОЕБС-а су саопштили да се та посјета одвија у оквиру посјете региону која је почела у недјељу када је Гулијев боравио у Сјеверној Македонији.

Они су рекли да ће Гулијев данас посјетити Албанију, а од сјутра до петка своју посјету региону завршиће у Црној Гори.

Из ОЕБС-а су најавили да ће се Гулијев састати са премијером Дританом Абазовиц́ем, министром вањских послова Ранком Кривокапиц́ем, предсједницом Скупштине Данијелом Ђуровиц́ и посланицима из црногорске делегације при ПС ОЕБС-а.

Циљ посјета је да се сагледа напредак на домаћем и регионалном нивоу.

-И понови опредијељеност ОЕБС-а да настави да олакшава дијалог у свим сегментима друштва, посебно на парламентарном нивоу, како би се подстакло помирење и ревитализација на Западном Балкану и допринијело трансформацији и изградњи демократских институција- каже се у саопштењу.

Наводи се да ће налази Гулијева у Сјеверној Македонији, Албанији и Црној Гори бити укључени у његов извјештај ПС ОЕБС-а поводом 29. годишњег засиједања, које ће бити одржано од 2. до 6. јула у Бирмингему.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:47