Milatović i Plenković / - MILATOVIć I PLENKOVIć
05/09/2023 u 11:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hrvatska očekuje da Crna Gora vrati brod Jadran

U zvaničnom saopšetnju objavljenom na sajtu hrvatske Vlade, navodi se da je Plenković ponovio da se otvorena pitanja riješavaju u dobrosusjedsnom duhu

Nakon jučerašnjeg sastanka crnogorskog predsjednika Jakova Milatovića i premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, na sajtu Vlade Hrvatske objavljeno je saopštenje, u kom je navedeno da ta zemlja očekuje povratak školskog broda Jadran.

Oni su u zvaničnom saopštenju naveli da su naglašeni dobro odnosi između Hrvatske i Crne Gore.

- Hrvatska će nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u nastavku njenog integracionog puta u Evropsku uniju. Plenković je izrazio zadovoljstvo činjenicom da, nakon prošlih izbora, Hrvati ponovo imaju svog predstavnika u Skupštini Crne Gore Adrijana Vuksanovića. Hrvatska će nastaviti da se dosljedno zalaže za prava i političko predstavljanje Hrvata u Crnoj Gori - navedeno je na sajtu Vlade Hrvatke.

Kada je riječ o otvorenim pitanjima, kako se dodaje, Plenković je ponovio očekivanja Hrvatske da se ona riješavaju u dobrosusjedskom duhu i u skladu sa međunarodnim pravom.

- Ponovljeno je i očekivanje Hrvatske u vezi sa povratkom školskog broda Jadran. Plenković je izrazio i zadovoljstvo povećanjem trgovinske razmjene i ukupnih ekonomskih odnosa dvije zemlje, izrazivši spremnost za još čvršću ekonomsku saradnju - dodaje se u zvaničnom saopštenju hrvatske vlade.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:24