Здравко Кривокапић / - IVAN PETROVIC-IPE
02/10/2021 u 15:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Кабинет премијера: Ускоро нови круг разговора, исказан висок ниво спремности за дијалог

Учесници разговора оциjенили су да покренути диjалог треба да оjача сарадњу законодавне и извршне власти, уз спремност да се стави мораториjум на све досадашње неспоразуме и питања коjа би могла оптерећивати функционалност рада Владе и парламентарне већине

Предсjедник Владе Здравко Кривокапић обавио jе први круг разговора поjединачно, са свим представницима партиjа парламентарне већине, на основу постигнутог споразума два наjjача политичка субjекта, коjим је покренута инициjатива за унапређења рада Владе.

Како се наводи у саопштењу из премијеровог кабинета, у разговорима jе исказан висок ниво спремности и сагласности да се без условљавања, путем размjене мишљења и конструктивног диjалога, уз поштовање потписаног споразума три лидера коалиционих листа од 8. септембра 2020. године, пронађе наjбољи модел унапређења рада Владе и односа између Владе и парламентарне већине.

– Сви учесници разговора су истакли да би Влада, оjачана континуираном jединственом подршком парламентарне већине, орочена на пуни мандат до 2024. године, превасходно имала за циљ владавину права, борбу против организованог криминала и корупциjе, унапређење животног стандарда, као и убрзане реформе на путу ка чланству у ЕУ. Учесници разговора оциjенили су да покренути диjалог треба да оjача сарадњу законодавне и извршне власти, уз спремност да се стави мораториjум на све досадашње неспоразуме и питања коjа би могла оптерећивати функционалност рада Владе и парламентарне већине – наводи се у саопштењу.

Из премијеровог кабинета се истиче да ће у наjкраћем року, Влада покренути инициjативу за нови круг разговора коjим ће се установити основни принципи модела унапређења рада Владе и парламентарне већине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 23:38