/ - LAZAR RUZIC
14/12/2022 u 14:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Knežević: O podjeli resora naknadno, prvo da Đukanović potpiše Zakon

U ovom trenutku jasan je redosljed poslova, kazao je Knežević

Svaka spekulacija o podjeli resora i imenima ministara 44. vlade daleko je od osnovane, saopštio je jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević. On je, u izjavi za Radio Crne Gore, poručio da predsjednik države, Milo Đukanović, prvo treba da potpiše Zakon o predsjedniku.

-U međuvremenu, smatram da bi lideri buduće parlamentarne većine, koja bi glasala 44. vladu, trebalo da se sastanu i još jednom preciziraju sve ono što je neophodno, a predstavlja naš dogovor od septembra, a neophodno je kako bi Miodrag Lekić počeo da sastavlja vladu- rekao je Knežević.

U ovom trenutku, dodaje on, jasan je redosljed poslova.

Komentarišući raspodjelu resora, Knežević je istakao da bi to trebalo precizirati na sastanku lidera parlamentarne većine.

-Ako potvrdimo dogovore od septembra, a vjerujem da hoćemo, onda bi se to moglo očekivati u doglednom vremenu, shodno rokovima- istakao je on.

Očekuje i da će Đukanović potpisati Zakon o predsjedniku.

-Ne da nema zakonskih prepreka, nego očekujem da će i Milo Đukanović u zakonskom roku potpisati ovaj zakon i funkcionisati u ustavnim okvirima, kako bi država najzad mogla da počne institucionalno da funkcioniše. Smatram da bi dobro bilo da DPS u narednom periodu povuče pritužbe na izborni proces 23. oktobra i omogući konstituisanje lokalnih samoupotrava, prevashodno u Podgorici i Pljevljima- kazao je Knežević za Radio Crne Gore.

Poziva ih da, nakon toga, zajednički otpočnu proceduru kandidovanja i izbora i sudija Ustavnog suda.

-Dijalog je u ovom trenutku neophodan za Crnu Goru, na Milu Đukanoviću i DPS-u je da pokažu odgovornost, kako bismo izašli iz postojeće krize- zaključuje Knežević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 21:36