/ -FOTO: OPSTINA TIVAT, ARHIVA
23/02/2022 u 12:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Комненовић: Арсић ме вријеђао, уносећи ми се у лице и пријетећи ми

У расправи се, како наводи, Арсић углавном жалио на медијске извјештаје и "угрожавање његовог угледа и интереса"

Предсједник Општине Тиват Жељко Комненовић пријавио је тиватског бизнисмена Рада Гага Арсића за упад у општинске просторије, истичући да га је бизнисмен вријеђао и псовао, те да се осјећао угрожено. Комененовић се полицији дао изјаву да је Арсић упао 16.фебруара у његове просторије, иако је службенику обезбјеђења претходно дао налог да га не пушта, јавља портал РТЦГ.

Претходно је кривичну пријаву против Арсића поднијела ревизорка Јела Мрдак. Тужилац Анђа Радовановић данас ће да квалификује дјело. Арсић је јутрос дао изјаву тиватској полицији. 

Према тврдњи Комененовића у полицији, расправа је трајала око пола сата, а Арсић га је псовао и вријеђао, посебно ријечима "провјерићемо колико си храбар, нећеш довијека бити на тој функцији". 

Комненовић тврди да га је Арсић назвао "битангом", уносећи му се пријетећи у лице и машући рукама тражио од њега да јавно демантује медијске информације о изградњи зграде у Тивту чији је Арсић инвеститор. 

Како је навео у пријави Комненовић, службеник обезбјеђења Момчило Ковачевић је стао испред стола предсједника општине током расправе, односно, између њега и Арсића. Током инцидента у кабинету је био и потпредсједник општине Владимир Арсић, као и Горан Божовић, такође потпредсједник општине. 

Предсједник Општине Тиват тврди да га је Арсић напао да је "лоше сабрао квадрате", те да "није тачно што је наведено у новинском тексту" као и "да ће га Бог казнити што узима хљеб из уста његове породице". 

-Да у том моменту не би дошло до физичког контакта на моменте су га за руке хватали Ковачевић, и потпредсједник Арсић-рекао је Комненовић у полицији. 

Иако је, како тврди, тражио да Радо Арсић напусти просторије предсједника општине, бизнисмен се оглушио на то. 

-Наставио је расправу. Напомињем да је у више наврата помињао тужбу Општине Тиват у вези расподјеле станова у згради у којој је инвеститор. Због најаве да ће потражити на радном мјесту и ревизорку Јелу Мрдак, били смо принуђени да је привремено измјестимо у канцеларију потпредсједника Арсића. Напомињем да је током расправе Арсић дрско, децидно и безобразно тражио од мене да јавно демантујем текст о изградњи поменуте зграде, а који је био у дневнику 'Вијести', јер је тврдио да му је тиме нарушен углед јер више не може да продаје станове у тој угради-казао је Комненовић у полицији. 

Поводом овог догађаја, како је појаснио, тражио је и службено изјашњење радника обезбјеђења Момчила Ковачевића и фирме "СапЦом сецуритy". 

-Обзиром на репутацију господина Арсића и историју наших односа могу да закључим да се он понашао по инерцији и пракси коју је употребљавао код бивших предсједника општина, на шта сам му ја јасно рекао током расправе да такво понашање нећу толерисати те да ја нисам Миодраг Драган Канкараш и СИниша Кусовац- рекао је Комненовић. 

У расправи се, како наводи, Арсић углавном жалио на медијске извјештаје и "угрожавање његовог угледа и интереса". 

-На шта сам му ја рекао да слободно све процесуира надлежним институцијама, за све што сматра да је оштећен, па и да не може да упада ненајављен у зграду општине, пријетећи службеницима и предсједнику општине. Такође, могу додати да је повишеним тоном, пријетећи говорио о ревизији и случајевима финансирања ФК 'Арсенал', гдје је био на челу управе, рушењу нелегалног дијела објекта његовог брата Лјуба, ради се о плажном бару 'Wаи Кики', рушењу нелегалног зида на траси Лунго Маре у Крашићима, понашању службеника полиције ОБ Тиват приликом контроле рада његовог објека за вријеме новогодишњих празника и медијских извјештаја а посебно новинара Синише Луковића, који су описивали поменуте догађаје. Овом приликом, изјављујем да смо се ја и моји сарадници осјећали угрожено од стране Рада Арсића и да желимо да институције у пуном капацитету омогуће несметан рад органа локалне управе у смислу спровођења закона и дјелатности у оквиру наших овлашћења, као и да заштите све службенике локалне управе од бахатог понашања појединаца из овог града"-указао је Комненовић. 

Подсјетимо, посланик и предсједник Праве Црне Горе Марко Милачић тврдио је прошле године у пријави поводом случаја "Жањице" да је Радо Арсић кум Аца Ђукановића, брата предсједника државе Мила Ђукановића и истовремено кум породице Весне Меденице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 01:05