Momo Koprivica / - MOMO KOPRIVICA
29/09/2022 u 21:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Koprivica Đukanoviću: Očigledno ste izbjegli obavezu, ali demokratiju ne možete izbjeći

U demokratiji postoje većine i manjine u odborima i plenumima, ali ne zato što su moje ili Vaše, nego zato što su to što jesu: većina, odnosno manjina, naveo je on

Predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Skupštine Crne Gore Momo Koprivica poručio je predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da je izbjegao obavezu, ali da demokratiju ne može izbjeći.

- Kao predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu ponudio sam da izaberete dan i sat održavanja sjednice, odnosno da se mi 13 prilagodimo Vama jednom, zato što i Odbor i ja imamo obzira prema inokosnom organu na čijem ste čelu. Odbili ste da izaberete dan i sat održavanja sjednice, a onda me informisali da Vam ne odgovara ni dan ni sat, kojeg ste mogli sami da izaberete. I umjesto sebe delegirali članove Vaše stručne Službe da odlučuju umjesto Vas. Ako Vam se nije dopalo mišljenje stručne Službe Skupštine Crne Gore, zašto mislite da je Vaša stručna Služba superiornija u odnosu na instituciju pored Vas?, naveo je Koprivica.

Đukanovićev kabinet: Skupštinski poslovnik je prekršen u strahu od izbora

On poziva Đukanovića da iskaže dužno poštovanje i uvažavanje prema stručnoj Službi Skupštine, koju je, kako dodaje, inače zatekao kada je postao predsjednik Odbora, na isti način kako su i oni iskazali uvažavanje i poštovanje prema stručnoj Službi koju ste poslali da Vas zastupa na sjednici Odbora.

- Očigledno ste izbjegli obavezu, ali demokratiju ne možete izbjeći. U demokratiji postoje većine i manjine u odborima i plenumima, ali ne zato što su moje ili Vaše, nego zato što su to što jesu: većina, odnosno manjina. Ali, na kraju, imate priliku da Skupštinu i demantujete jednostavnim potezom: delegirajte savjetnicima ovlašćenje da sazovu prvu narednu sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost i da predsjedavaju istom, zaključuje Koprivica.

Podsjetimo, Đukanović nije danas prisustvovao Odboru, a u međuvremenu je iz njegovog Kabineta saopšteno da su odbori prekršili poslovnik u strahu od prevremenih izbora.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:54