/ - IVAN PETROVIC-IPE
06/09/2023 u 19:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kordić: Resetovati stvari, sa Spajićem opet za sto

Znači, staviti na početak, i u skladu sa onim što je evidentna izborna volja građana uspostaviti i konstituisati novu vladu Crne Gore, kazala je za ona

Da recept za formiranje nove vlade nije dobar, poručuju i iz Koalicije "Za budućnost Crne Gore" (ZBCG). Pokret Evropa sad i mandatara Milojka Spajića ponovo pozivaju da opet sjednu za isti sto jer je, kažu, i više nego očigledno da nema neophodne podrške.

- Prije svega nema podršku u narodu. I drugo nema podršku u parlamentu. Mi u koaliciji smatramo najracionalnije i najkonstruktivnije stvari resetovati. Znači, staviti na početak, i u skladu sa onim što je evidentna izborna volja građana uspostaviti i konstituisati novu vladu Crne Gore, kazala je za TVCG Simonida Kordić iz ZBCG, prenosi portal RTCG.

U Pokretu Evropa sad međutim smatraju da koaliciji za budućnost Crne Gore ništa nije dovoljno, te da su se neki lideri ismijavali njihovim ponudama, zbog čega su i odučili da ih isključe iz pregovora. Da je to pogrešna odluka, poručio je danas i lider Demosa Miodrag Lekić, koji kaže da sastavljanje nove vlade nije jelovnik, te da je izbacivanje koalacije za budućnost Crne Gorekao sumnjivi element licemjerna odluka.

A, o novoj Vladi bilo je nedavno riječii u Briselu.

- Ono što je nedvosmislena poruka naših međunarodnih partnera jeste da naša država što prije treba da dobije vladu koja će odmah nakon formiranja krenuti ka zatvaranju pregovaračkih poglavlja kako bi bili prva nareda članica EU. Mi smo naše međunardone partnere obavijestili i o negativnoj kampanji koja se posljednih 90 dana vodi protiv BS i našeg predsjednika Ervina Ibrahimovića, kazao je portparol BS Adel Omeragić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 06:35