/ - FOTO: SKRINšOT, TVNK
22/03/2023 u 15:19 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Kovačević: Prvi krug izbora pokazuje rezultat parlamentarnih

Govorio je i o radu lokalne samoprave Nikšića, realizovanim i započetim projektima, kao i onim na kojim će uskoro početi da rade, ali i o zapošljavanju

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević kazao je da smatra da rezultati  prvog kruga predsjedničkih izbora pokazuju perspektivu naše države u nekom narednom periodu, pogotovo nakon parlamentarnih izbora ukoliko budu 11.juna za kada ih je zakazao još uvijek aktuelni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

-Naravno, ja sam podržavao našeg predsjedničkog kandidata Andriju Mandića i moja želja je bila da on uđe u drugi krug, ali ne mogu da ne budem zadovoljan činjenicom da opada podrška Milu Đukanoviću i DPS-u, i perpektivom da u drugom krugu kandidat koji je prošao, gospodin Jakov Milatović ubjedljivo pobijedi čemu smo mi spremni da maksimalno doprinesemo kao Demokratski frOnt (DF) i Koalicija „Za budućnost Crne Gore“ i naravno mi kao Koalicija „Za budućnost Nikšića“ na nivou naše opštine. Mislim da zaista se ne dovodi u pitanje pobjeda gospodina Milatovića u drugom krugu, a na nama je da toj pobjedi ključno doprinesemo jer se pokazalo u ovom prvom krugu izbora da će ti glasovi koje je dobio Mandić biti neophodni da bi se ta pobjeda i ostvarila- rekao je Kovačević gostujući u jutarnjem programu RTNK.

-Pokazuje se da „Za budućnost Crne Gore“, da je naš kandidat Andrija Mandić, i  Pokret „Evropa sad“ odnosno kandidat Jakov Milatović, imaju 50 odsto podrške što bi bilo dovoljno da i sami formiraju vlast u nekom narednom periodu sa gospodinom Aleksom Bečićem i  podrškom koju on ima. To je nekih 60 odsto. Tako da mislim da možemo da postignemo neku stabilnost za našu državu i da onda sa tom stabilnošću i sa jednom takvom širokom podrškom  ako budemo ujedinjeni, a treba da budemo, i bićemo u ovom drugom krugu i treba da budemo i u narednom periodu , možemo da sprovedemo sve one reforme koje smo planirali da sprovedemo poslije 30.avgusta. Smatram da zaista dolazi jedno bolje i ljepše vrijeme za Crnu Goru. Ona politička stabilnost koja nam je neophodna da bi ova država krenula naprijed i negdje i nama kao lokalnoj samoupravi odgovara da se ta politička stabilnost uspostavi i da imamo neku sigurnost jer ako smo sve ovo uspjeli da odradimo u ove dvije godine u periodu brojnih političkih turbulencija na državnom nivou, mislim da sa jednom stabilnom Vladom u budućnosti možemo da uradimo i mnogo više od ovoga- naglasio je Kovačević.

Govorio je i o radu lokalne samoprave Nikšića, realizovanim i započetim projektima, kao i onim na kojim će uskoro početi da rade, ali i o zapošljavanju.

">(Portal RTVNK)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. jun 2023 22:15