Кривокапић са предсједником Владе Белгије / - фото: ГОВ.МЕ
24/11/2021 u 18:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић-Кро: Белгиjа снажно уз Црну Гору на путу до чланства у ЕУ

Црна Гора остаjе посвећена кључним принципима вањскополитичког дjеловања - европскоj интеграциjи, савезништву у оквиру НАТО алиjансе и регионалноj сарадњи, казао је премијер

Црна Гора и Белгиjа имаjу одличне билатералне односе што jе снажан подстицаj интеграционоj агенди Црне Горе. У наредном периоду  потребно интензивирати сарадњу у свим областима од обостраног интереса, закључено jе на састанку предсjедника Владе Црне Горе Здравка Кривокапића са предсjедником Владе Белгиjе Александером Де Кроом.

Премијер Кривокапић је изразио задовољство због сусрета са белгиjским колегом и казао да Црна Гора има добру сарадњу са свим државама чланицама Европске униjе што потврђуjу и састанци са наjвишим званичницима коjе jе имао у претходном периоду.

- Чини ми задовољство да се након разговора са канцеларима Меркел и Курц, предсjедником Макроном, премиjером Мицотакисом и другима састанем са Вама како би у непосредном разговору размиjенили мишљење о будућоj сарадњи наших земаља, билатерално и мултилатерално - казао jе премиjер.

Он jе подсjетио да Црна Гора и Белгиjа ове године обиљежаваjу важан заjеднички jубилеj - 15 година од успостављања дипломатских односа, те захвалио на подршци Белгиjе црногорским стратешким опредjељењима.

- Црна Гора остаjе посвећена кључним принципима вањскополитичког дjеловања - европскоj интеграциjи, савезништву у оквиру НАТО алиjансе и регионалноj сарадњи -закључио jе премиjер.

Де Кро је изразио задовољство због сусрета са предсjедником Владе Црне Горе и казао да ће на плану интеграциjе у Европску униjу Црна Гора, као и до сада, имати снажну подршку Владе Краљевине Белгиjе.

- Црна Гора има компаративне предности као мала земља у процесу придруживања Европскоj униjи. Имате добре природне ресурсе за развоj туризма и енергетике, што jе простор за развиjање даљих билатералних односа - саопштио jе белгиjски премиjер.

Саговорници су размиjенили мишљење о економским импликациjама здравствене кризе на опоравак привреде, те изразили очекивање да ће се у наредном периоду  отворити простор за интензивирање сарадње двиjе земље у свим областима од заjедничког интереса.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:35