Krivokapić - Jukić / - KRIVOKAPIć - JUKIć
22/06/2022 u 14:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krivokapić i Jukić: Članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji bilo bi podsticajno za BiH

Konstatovano je da su odnosi Crne Gore i BiH prijateljski i dobrosusjedski, ojačani zajedničkim vanjskopolitičkim prioritetima u pogledu regionalne saradnje i integracije u EU

Crna Gora ima istorijsku šansu da bude prva naredna članica Unije, što bi i za države regiona bila dobra vijest i podstrek da istraju na evropskom putu, ocijenjeno je na sastanku ministra vanjskih poslova Ranka Krivokapića i ambasadora Bosne i Hercegovine Branimira Jukića.

Konstatovano je da su odnosi Crne Gore i BiH prijateljski i dobrosusjedski, ojačani zajedničkim vanjskopolitičkim prioritetima u pogledu regionalne saradnje i integracije u EU.

Krivokapić je kazao da bi Bosni i Hercegovini što prije trebalo dodijeliti status kandidata za EU, izrazivši uvjerenje da će Evropska komisija uvažiti sve dosadašnje napore i prepoznati značaj takve odluke.

Kada je riječ o Crnoj Gori, ukazano je na važnost ispunjavanja obaveza na unutrašnjem planu i dobijanja završnih mjerila u ključnim poglavljima, kako bi u mogućem punom mandatu ove Vlade završili pregovore sa EU.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o regionalnim pitanjima i previranjima na globalnom planu, ocijenivši da su dešavanja u Ukrajini dovela do veće kompaktnosti Evropske unije i NATO-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 05:31