Кривокапић-Новељић на састанку / -BOJANA CUPIC
24/05/2021 u 17:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић - Новелић: Интензивирати сарадњу у свим областима од обостраног интереса

Саговорници су сагласни да jе потребно интензивирати сарадњу у свим областима од обостраног интереса, посебно у домену инфраструкутуре, енергетике, водопривреде, туризма, пољопривреде и шумарства

Премиjер Здравко Кривокапић састао се данас у Сараjеву са премиjером Федерациjе БиХ Фадилом Новелићем. На састанку jе оциjењено да ће посjета предсjедника Владе Црне Горе Босни и Херцеговини дати снажан импулс jош бољоj билатералноj сарадњи двиjе земље, наводи се у саопштењу из Кабинета предсједника Владе.

Предсjедник Владе Кривокапић исказао jе задовољство посjетом Босни и Херцеговини те jе позитивним оциjенио састанке коjе jе одржао са тамошњим лидерима.

– Ово jе моjа прва званична посjета региону у своjству предсjедника Владе. Драго ми jе да сам управо у Босни и Херцеговини. Вjеруjем да Црна Гора може много да пружи и помогне на вашем интеграционом путу. Дошао сам да ту подршку понудим и потврдим одлучност Владе Црне Горе да остане фактор очувања стабилости и прогреса у региону – казао jе премиjер.

Премиjер Федерациjе БиХ Фадил Новелић захвалио jе предсjеднику Владе Црне Горе на посjети Босни и Херцеговини као и на спремности да у име Владе Црне Горе пружи подршку БиХ.

– Заjедничка историjа додатно охрабруjе и БиХ и ЦГ да наставе сарадњу и у будућности, те се радуjе што се кренуло са инфраструктурним проjектима – казао је Новелић.

Саговорници су сагласни да jе потребно интензивирати сарадњу у свим областима од обостраног интереса, посебно у домену инфраструкутуре, енергетике, водопривреде, туризма, пољопривреде и шумарства. Као и да се иста, кад год jе то могуће, остваруjе кроз механизме регионалне сарадње.

Састанку су присуствовали и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Црне Горе Александар Стиjовић, као и федерални министри пољопривреде, финансиjа и рада и социjалне политике Шемсудин Дедић, Jелка Миличевић и Веско Дрљача, закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 07:31