/ фото: Иван Петровић
24/08/2021 u 15:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић: Поднијећу кривичну пријаву против Вељовића, тужилаштво да ради свој посао

Према његовим ријечима правда мора да закуца на врата свих који су се огријешили о закон

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић саопштио је да ће, као грађанин, поднијети кривичну пријаву против бившег шефа полиције Веселина Вељовића.

Подсјећања ради, Вељовић је недавно саслушан у Вишем државном тужилаштву због текста који је написао. Вељовић је у ауторском тексту написао да је "света дужност и обавеза сваког припадника сектора безбједности да одбије свако неуставно и незаконито наређење, али и да је дужност свих грађана да у првим данима септембра буду заједно на Цетињу".

- Он је исказао нешто што у сваком случају не би требало да ради неко ко је јавни функцонер, а он јесте јавни функционер. То би по аналогији значило да ја нијесам требало да кренем у процес разрјешења министра Лепосавића. Нема никакве разлике. Ово је позивање на отпор и знате како је то законом дефинисано. Само очекујем да ће тужилаштво да ради свој посао, као што га је радило у претходном временском периоду против неистомишљеника - казао је данас Кривокапић током радне посјете Никшићу.

Према његовим ријечима правда мора да закуца на врата свих који су се огријешили о закон.

Тужилаштво је, како је навео, тачка одакле све креће и због тога треба да се деси промјена формирањем Тужилачког савјета и избором "компетентног, угледног идоказаног човјека који може да то изнесе", а не политички подобног.

- Ако нам се то не деси бројне кривичне пријаве против овог истог господина (Вељовића, прим.аут.) нијесу никада активиране. Морао сам да као грађанин дајем изјаву због изјаве коју сам дао, а то не важи за друге. Ако то важи за мене, мора да важи за све. Зашто сада тужилаштво не ради на исти начин. Сви морамо да радимо свој посао одговорно, професионално и у корист закона, а за наше грађане - поручио је Кривокапић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 07:45