/ RANKO KRIVOKAPIĆ
19/09/2022 u 08:48 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krivokapić u Njujorku: Jedna od mjera uspjeha biće vraćanje iseljenika u CG

Crna Gora se najviše voli u dijaspori, a vaša emocija je čista i daje nam snagu da idemo naprijed ka Evropskoj uniji i boljem životu naših građana, kazao je šef Krivokapić

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić susreo se prvog dana boravka u Njujorku sa predstavnicima devet udruženja dijaspore.

- Crna Gora se najviše voli u dijaspori, a vaša emocija je čista i daje nam snagu da idemo naprijed ka Evropskoj uniji i boljem životu naših građana - kazao je šef crnogorske diplomatije Krivokapić.

U otvorenom razgovoru o položaju dijaspore Crne Gore, kao i o aktuelnoj političkoj situaciji, ministar Krivokapić je kazao da naša država treba da prođe put ozdravljenja, kako bi oni koji su otišli iz Crne Gore počeli da se vraćaju.

- Dobra mjera uspjeha naše države biće kad se dijaspora vrati u Crnu Goru - poručio je ministar Krivokapić.

Podsjetio je na činjenicu koju je utemeljio u javnom životu Crne Gore da su najveći neto priliv društvenog proizvoda Crne Gore doznake koje naši iseljenici šalju svojim porodicama i rođacima.

Nažalost, kako je rekao, njena privredna grana se još ne može mjeriti sa tim. Dodao je da je potrebno stvoriti pravnu državu, u koju će dijaspora, koja i sada najviše doprinosi, moći bezbjedno da investira i zapošljava, što će biti pravi pokazatelj patriotizma.

Šef crnogorske diplomatije je izrazio uvjerenje da će uprkos trenutnom posrtanju, Crna Gora nastaviti putovanje ka Evropskoj uniji, a članstvo u EU snažno doprinijeti poboljšanju života naših građana sistemom vrijednosti i zdrave ekonomije.

- Sve to može biti, samo ako se vrati državotvorna - evropska vlada kojoj naši partneri vjeruju i koja ih ne obmanjuje praveći od antievropskih snaga koalicione partnere. Neko je možda mogao prevariti neke crnogorske građane, ali ne može Brisel i Vašington - kazao je ministar Krivokapić.

U nastavku posjete Njujorku, ministar Krivokapić učestvuje na 77. zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, predsjedava važnim sastancima Američko-jadranske povelje (A5) i Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), a imaće i više bilateralnih sastanaka sa kolegama partnerskih i savezničkih zemalja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:23