Демократски фронт / - Демократски фронт
18/03/2022 u 12:39 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Мандић: Код Ђукановића нема бесплатног ручка, а камоли бесплатне подршке ДПС-а

- Ко се год ухватио са ДПС-ом нестао је са политичке сцене, а и сад се такав сценарио спрема - додао је Мандић

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић на прес конференцији казао је да су у обавези да одговоре на синоћне оптужбе које је изнио предсједник Црне Горе Мило Ђукановић на ТВЦГ.

- ДФ и ДПС треба да укрсте аргументе да не би одлучивали они који имају два три мандата и одлучују о судбини. Интервју Мила Ђукановића је обиловао читавим низом опасних формулација, подметањима и прогандама. Сви су имали прилику да се увјере како је монтиран читав поступак око лажног државног удара. Катнић је заслужио да одговара због свега што је радио у том, али и читавом низу поступака. Ђукановић је доказао да нема бесплатног ручка, а камоли бесплатне подршке. Они неће одустати од тога да држе икакву ријеч, сем оне главне - нагласио је Мандић.

Битно им је, како је додао, да ово чују бирачи СНП-а, и УРА те да је њима намјењена улога Позитивне Црне Горе.

- Ко се год ухватио са ДПС-ом нестао је са политичке сцене, а и сад се такав сценарио спрема - додао је Мандић.

Он је истакао да се не може очекивати од неких људи који су постали министри, да они могу одратити посао транзиције друштва и његов прелаз од аутократског до демократског.

- Oпасни интервју Ђукановића је порука за све нас, али и за УРА и СНП. Улазимо у завшну фазу повратка ДПС на власт у Црној Гори, ово је један од момената кад је озбиљним партијама важно упозорење. Надамо се да ће ово допријети до мозгова СНП-а УРА, да Ђукановић жели ДПС да врати на власт - нагласио је он.

Предсједник Покрета за промјене Небојша Медојевић истакао је да су маске пале, као и да црногорска јавност треба да зна да је ДФ спријечен да на основу изборне воље грађана да врши власт у Црној Гори.

- Људи који нису били на изборним листама, разним диловима преузели су власт у Црној Гори. Тад је постојала и један реченица-  да нема реваншизма, а то је била јасна порука да нема демонтирања ДПС-а и њима блиских структура. Свако ко прави дилове са Ђукановићем мора да зна да прави дилове са  мафијом и највећим клановима овог дијела Европе. ДФ ће урадити све да спријечи прекрајање изборне воље грађана. И Абазовић и Јоковић нек оставе причу о европскј влади, ово је влада са мафијом - поручио је Медојевић.

Истакао је да колеге не схватају да је сарадња са Ђукановићем сарадња са криминалним организацијама.

- Ђукановић дијели и радикализује Црну Гору. Жели да се прати његова агенда, ми из ДФ-а имамо своју агенду. Остајемо на бранику виталних интереса Црне Горе. За нас Ђукановић није предсједник него криминалац и лопов. Не постоји ни једна политичка ситуација која ће оправдати наш однос према њему, осим овог којег већ имамо - напоменуо је он.

Медојевић је истакао да је ДФ увијек за договор.

- Не враћамо ми Ђукановића на власт, враћају га Абазовић и Јоковић - додао је он.

Члан предсједништва ДФ-а Предраг Булатовић рекао је да нису изненађени Ђукановићевим ставовима, као и оним што је рекао у интервјуу.

- Тући ћемо се ми даље са њим. Овом конференцијом желимо Црној Гори да кажемо да је Ђукановић изашао из мишје рупе и схватио да се опет вратио. Он је демантовао УРУ и СНП који тврде да се он неће вратити. Ова конференција је наш позив Абазовићу и Јоковићу да се вратимо и да направимо Владу. Ми смо за то отворени и важно је за Црну Гору - напоменуо је Булатовић.

Истакао је да је Ђукановић синоћ демонстрирао мржњу према Српској православној цркви и Митрополији, као и да је доказао да стоји иза слогана "Црква Србије."

- Нису мирно прихватили пораз, покушали су да краду листиће. Никад ЦГ не треба да заборави илегални скуп у септембру кад су покушали да спријече устоличење митрополита Јоаникија. То је чисти тероризам - додао је он.

 Булатовић је поручио и да је инпиратор државног удара Ђукановић, а реализатор Миливоје Катнић.

- Монтираним ударом кроз који су осуђени Мандић и Кнежевић је срозано правосуђе у Црној Гори. Ђукановић сада покушава да пријети да ће неко ново судство да преиспита државни удар - рекао је Булатовић.

Како је поручио Јоковићу и Абазовићу да нема европског пута без борбе против корупције.

- Позивамо да обновимо парламентарну већину и да урадимо оно што Кривокапићева влада није урадила, а то је развлашћивање ДПС-а - истакао је Булатовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 08:27