Андрија Мандић / - Срђа Бољевић
18/01/2022 u 09:04 h
Blaženka GolubovićBlaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Мандић: Исти наредбодавац Кривокапићу и Абазовићу

Овдје је проблем постојања српског народа у Црној Гори који у сваком смислу дијели вриједности са српским народом у Србији и Републици Српској, каже Мандић

Здравко Кривокапић, слушајући налогодавце са стране, како у кадровским рјешењима, тако и у вођењу спољне политике, просто гура српски народ у Црној Гори од оног обећања суштинског којег смо дали и онима који су нас гласали на претходним парламентарним изборима да ће први посао ове владе бити поправљање односа са Србијом и грађење најбоље могуће сарадње са Србијом, казао је Андрија Мандић, лидер Нове српске демократије.

- У том контексту је Кривокапић водећи политику, коју му је очигледно неко креирао изван оних кругова који су га гласали, покварио је те односе, покварио је односе са Српском православном црквом. Није желио да потпише Темељни уговор. Ја претпостављам да сада Абазовића, ако је то тај документ, жели кроз те двије ствари да пошаље поруку како би га лакше прихватио српски народ у Црној Гори, а да ли ће се он послије тога придржавати тога нисам сигуран - наводи Мандић.

Истиче да је исти наредбодавац и њему и Здравку Кривокапићу.

- Има ту много проблема са којима се суочавамо. Овдје је проблем постојања српског народа у Црној Гори који у сваком смислу дијели вриједности са српским народом у Србији и Републици Српској, који се ни по чему не разликује од тог народа, и сада би кроз једну политичку игру, културолошку, у религијској равни неко желио да промијени наш национални идентитет, да од нас направи неког другог човјека, некју другу нацију која би највише одговарала овим људима који ствари гледају са стране. Оно што је важно је да смо ми овдје добро организовани, да је овдје пробуђена та српска свијест која одлично зна шта су њени интереси, и тешко ће уз све ове притиске са стране, тешко ће се ту моћи било шта промијенити - наводи Лидер Нове.

Мандић је сигуран да генерације, на дуге стазе, и оне које долазе ту битку не могу да изгубе.

- Само треба бити упоран и досљедан, и нипошто не урадити нешто што су урадили претходници, независно да ли су се они звали Мило Ђукановић, Новак Килибарда или Здравко Кривокапић. Треба упорно ићи према оном циљу који је јасно дефинисан још од стране наших предака, а сви знамо што за њих значи Косовски завјети, обједињавање наших народа, све су то циљеви који су записани у генском коду сваког Србина са ових простора - казао је Мандић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

16. maj 2022 12:23