/ Небојша Медојевић - фото: Лазар Ружић
22/06/2021 u 13:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: Црна Гора може да опстане ако буде заснована на општедруштвеном договору по принципу сва права свима

Поручио је да је ДФ политички исказ такве помирене, реформисаме, модерне, европске Црне Горе спреман да са Бошњацима, Албанцима и Хрватима градимо заједничку кућу, без дискриминисаних и привилегованих

Предсједник "Покрета за промјене" Небојша Медојевић казао је да су у Црној Гори увијек постојале двије политике.

- Једна, коју данас представља ДФ која Србе у Црној Гори доживљава као равноправне грађане, своје на своме, а Србију доживљава као братску државу, савезника и пријатеља, партнера за европску будућност, економски развој и просперитет. Друга, коју данас представља ДПС и сателити, Демократе, Криви, УРА, Вијести, БС, Албанске странке, који Србе у Црној Гори доживљавају као непријатеље државе, Србију као агресора, непријатеља и опасност- навео је Медојевић.

Сматра да Црна Гора може да опстане као држава само ако буде заснована на општедруштвеном договору по принципу сва права свима.

- Црна Гора мора бити Црногорска, али и Српска. Кад се постигне поштени историјски темељни договор Црногораца и Срба о заједничкој отаџбини Црној Гори која мора бити грађанска, демократска, правна, социјално праведна и економски ефикасна, и која ће штитити право сваког народа и етничке  групе на своје корјене, традицију, идентитет, вјеру и културу- казао је он.

Поручио је да је ДФ политички исказ такве помирене, реформисаме, модерне, европске Црне Горе спреман да са Бошњацима, Албанцима и Хрватима градимо заједничку кућу, без дискриминисаних и привилегованих.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 10:18