Небојша Медојевић / - Небојша Медојевић
09/09/2021 u 10:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: Након догађаја на Цетињу Ђукановић не може да представља Црну Гору у Уједињеним нацијама

Он истиче да је то, ако је Влада дала сагласност да Црну Гору на овогодишњем засиједању Генералне Скупштине УН заступа Мило Ђукановић, озбиљна грешка, са несагледивим политичким посљедицама по стабилност земље

Предсједник Покрета за промјене и један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић позвао је Владу да повуче сагласност да на овогодишње засиједање генералне Скупштине УН у Њујорку Црну Гору представља њен предсједник Мило Ђукановић.

- После покушаја држваног удара на Цетињу, одлази тренутни предсједник Црне Горе Мило Ђукановић, главнокомнадујући свих мафијашких јединица проф.др. Веселина Вељовића. На засиједње генералне скупштине у име државе одлази или Предсједник државе или Предсједник Владе. И за једног и за другог Влада  би требала да направи платформу, која се усваја на сједници, пошто влада по Уставу води спољну политику државе - каже Медојевић.

Он истиче да је то, ако је Влада дала сагласност да Црну Гору на овогодишњем засиједању Генералне Скупштине УН заступа Мило Ђукановић, озбиљна грешка, са несагледивим политичким посљедицама по стабилност земље.

image

Небојша Медојевић и Мило Ђукановић

- FEJSBUK

- Да ли та сагланост и платформа важе и после његовог покушаја државног удара са Цетиња? И после захтјева колега из СНП да се покрене поступак импичмента против Ђукановића, због његовог пучистичког понашања? Велика је срамота и брука да после Цетиња Кривокапић опет заједно са Ђукановићем  шурује да би Мило могао да буде примљен у САД за силне милионе које нуди преко својих лобиста за сликање са Бајденом и америчким сенаторима и конгресменима - истиче лидер ПзП-а.

ПзП захтијева од Владе да спријечи одлазак "мафијашког пучисте и мрзитеља цркве Христове Мила Ђукановића  на засиједање Генералне Скупштине УН после свега што је урадио на Цетињу против наше државе и наше православне цркве".

- Довољно је да Влада Црне Горе, преко МВП обавијести Генералног Секретара да Ђукановић не може да представља Црну Гору и да их обавијести о представнику Црне Горе који ће са пуним легитимитетом и у складу са одлуком Владе представљати државу Црну Гору - закључује Медојевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:28