Jakov Milatović / - JAKOV MILATOVIć
20/05/2023 u 19:07 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović: Današnji dan jedna od najvećih prekretnica u modernoj istoriji

Moja misija je Crna Gora jednakih šansi za sve njene građane, dodao je

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović poručio je, na prijemu u Vili Gorica, da je današnji dan jedna od najvećih prekretnica u modernoj istoriji koji će i odrediti budućnost ove zemlje.

On je istakao i da je večeras ponosan, ali da osjeća veliku odgovornost, jer je svjestan nada i očekivanja preko 220.000 građana i građanki koji su mu dali povjerenje. On je poručio da će inspiraciju za obavljanje predsjedničke dužnosti tražiti u državnotvornom nadahnuću Vojislavljevića, Balšića i Crnojevića, slobodarskom pregnuću svetorodne loze Petrovića, antifašističkoj borbi Crne Gore i pregalaštvu poslijeratnih generacija kazao da je priča o današnjoj Crnoj Gori priča ne samo o nama samima, već i o našim precima, ,,koji su svojim gorštačkim rukama, mačem i ognjem, vjekovima prkosili raznim osvajačima, hrabro i ponosno braneći svaki njen pedalj i ginuli za njenu čast i slobodu”, ali i ,,priča o našim potomcima koji će, baš poput nas, beskrajno voljeti svaki kamen ove zemlje i kojima će, nadam se, svitati još ljepše majske zore”.

- Sa takvim uvjerenjem i ja danas stupam na dužnost, zagledan u tradiciju sopstvene porodice, u čijim različitostima vidim sliku današnje Crne Gore, ali prije svega vodeći računa o budućnosti moje djece i djece svih nas, kazao je Milatović.

(FOTO/VIDEO) Milatović sa suprugom dočekao zvanice: Pogledajte ko je sve došao na svečani prijem

MIlatović je naveo da je današnji dan jedna od najvećih prekretnica u modernoj istoriji koji će odrediti budućnost ove zemlje.

- Potrebni su nam jedinstvo i zajedništvo kako bi radili na demokratizaciji društva i postali dio evropske porodice. Ne smijemo da dozvolimo da pojedinac bude iznad ostalih. Moja misija je Crna Gora jednakih šansi za sve njene građane. Ne smijemo dozvoliti da se bilo koji pojedinac osjeća obespravljeno - poručio je on.

On je naveo da je vrijeme da se okupimo oko ljubavi prema Crnoj Gori. Milatović je naveo da je evropska perspektiva zajednički imenitelj evropskog kursa.

- Crna Gora će biti pouzdan i kredibilan partner svima, a ja najdobromjerniji sagovornik i prijatelj svim predsjednicima država. Njegovaću politiku mira i pokretaću inicijative od zajedničkog interesa svih nas - kazao je on.

(VIDEO) Milatović položio zakletvu: Biću predsjednik svih građana Crne Gore

Milatović je poručio svima koji su podržavali mir i stabilnost u Crnoj Gori da zaslužuju zahvalnost, te dodao da će se voditi opštim dobrom, kao predsjednik svih građana.

- Koraci koje smo kao društvo napravili u borbi protiv korupcije i kriminala daju nadu da pred našom pravdom nema nedodirljivih. Dometi brojnih reformi, uključujući program Evropa sad promijenili su ambijent. Reforme su sadržale humani karakter, podižući društveni standard. Građanima je vraćena nada u bolje sjutra, a pred nama je vrijeme zajedničkih pobjeda - rekao je on.

Milatović se zahvalio roditeljima i supruzi Mileni na podršci i ljubavi koji su mu pružili.

Prijemu u vili Gorica prisustvovalo je preko 700 zvanica. Svečanom koktelu su prisustvovali poslanici 27. saziva Skupštine Crne Gore, članovi Vlade Crne Gore, nekadašnji predsjednici Crne Gore, Skupštine i Vlade, najviši državni funkcioneri, čelnici državnih institucija, članovi diplomatskog kora akreditovani u Crnoj Gori, nerezidentni ambasadori i predstavnici međunarodnih organizacija, predsjednici opština i drugi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:12