Jakov Milatović / - KABINET PREDSJEDNIKA
04/06/2023 u 08:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović dobio poziv od Blinkena da posjeti Vašington

Primite moje najljepše želje i ohrabrenje da se suočite sa izazovima koji su pred Vama. Radujem se da Vas ugostim u Vašingtonu, kada obaveze to dozvole, poručio je Blinken u čestitki

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović dobio je poziv državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Entonija Blinkena da posjeti Vašington.

U pismu zvanične čestitke povodom stupanja na dužnost predsjednika Milatovića, Blinken je poručio da rat u Ukrajini traži aktivnu posvećenost svih NATO saveznika da se ojača kolektivna sigurnost, bezbjednost i stabilnost.

- Ključ ovog poduhvata je kompletiranje procesa evropskih integracija na Zapadni Balkan - gdje Crna Gora može da igra odlučujuću ulogu. Predsjednički izbori u aprilu pokazali su da Vaši građani žele ubrzanje evropskog puta države, i da budu dio Evrope koja je cjelovita, slobodna, prosperitetna i bezbjedna. Radićemo sa Vama da produbimo jako američko- crnogorsko partnerstvo, koje ima korijene u našim zajedničkim vrijednostima.

Primite moje najljepše želje i ohrabrenje da se suočite sa izazovima koji su pred Vama.

Radujem se da Vas ugostim u Vašingtonu, kada obaveze to dozvole - poručio je Blinken u čestitki. 

Predsjednik Milatović zahvalio se na pozivu državnog sekretara SAD i poručio da se raduje skorom odlasku u Vašington i susretu sa najvišim zvaničnicima te države, u cilju daljeg jačanja strateških političkih i ekonomskih veza.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:34