/ JAKOV MILATOVIC - LAZAR RUZIC
23/03/2022 u 17:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милатовић: Очигледно да формирање нове владе не иде добро

Он је рекао да су преговори, у вези са новом владом, у завршној фази откад је срушена Влада Здравка Кривокапића

Избори су најбоље рјешење кризе у Црној Гори, саопштио је министар економског развоја Јаков Милатовић додајући да је очигледно да формирање нове владе не иде добро, преноси МИНА.

Он је рекао да су преговори, у вези са новом владом, у завршној фази откад је срушена Влада Здравка Кривокапића.

-А то је било прије скоро два мјесеца. Очигледно је да формирање нове владе не иде добро. Најлакше је било срушити ову- казао је Милатовић у изјави Тањугу.

Према његовим ријечима, вјероватно је да владу “не могу да саставе на начин на који су планирали”.

-Мени са стране изгледа као да је неко имао план да сруши постојећу Владу, без детаљно разрађеног плана о састављању нове- навео је Милатовић.

Он је оцијенио да то није добро, поготово у контексту разних криза које погађају грађане.

-Ми смо држава која је снажно ослоњена на туризам и услуге, још увијек нијесмо у потпуности изашли из ковид кризе, улазимо у нову која долази због рата у Украјини. Додатна неизвјесност је раст цијена хране и није добро да немате политичко рјешење-сматра Милатовић.

Он је рекао да мањинска влада не би била одрживо дугорочно рјешење.

-Суштински, најбоље рјешење је да се мандат врати грађанима и да се у новом сазиву Скупштине изабере нова влада- казао је Милатовић.

Он је навео да су у овом тренутку извјеснији нови парламентарни избори, додајући да "како вријеме пролази, вјероватноћа том сценарију расте”.

Према ријечима Милатовића, многи у Црној Гори, који долазе из области уставног права, сматрају да би мањинска влада била неуставна.

-Начин на који је потпредсједник Владе добио мандат од предсједника државе, без потписа уз недовољно адекватне консултације - све су то минуси у уставном смислу за састављање мањинске владе- казао је Милатовић.

Он је поновио да би најчистије рјешење, у устваном, правном и економском смислу, били ванредни парламентарни избори и додао да би их требало одржати заједно са локалним изборима у јуну.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 10:06