Milatović sa dijasporom / - FOTO: PREDSJEDNIK
28/09/2023 u 17:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović: Uradiću sve da se poboljša odnos Crne Gore sa dijasporom

Predstavnici dijaspore kazali su da je za njih važno da uspostave trajne veze sa Crnom Gorom, kao i da se njihovo pitanje tretira sa puno pažnje i senzibiliteta

Crnogorski predsjednik Jakov Milatović poručio je da će uraditi sve da odnos Crne Gore sa dijasporom bude poboljšan.

Milatović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, u okviru posjete Luksemburgu razgovarao sa predstavnicima udruženja crnogorske dijaspore u toj državi.

- Raduje me da vidim da je naša dijaspora dobro integrisana u društveni sistem Luksemburga i da čini čak četvrtinu stanovnika ove zemlje koji ne dolaze iz neke od država Evropske unije - rekao je Milatović.

On je kazao da pridaje veliki značaj saradnji sa crnogorskom dijasporom i da je posvećen održavanju bliskih veza sa iseljenicima.

- Milatović je kazao da će sa pozicije koju pokriva uraditi sve da se poboljša odnos Crne Gore sa dijasporom na zadovoljstvo svih, i da je spreman da pomogne i čuje sve sugestije i prijedloge na koji se to način može najbrže postići u narednom period - navodi se u saopštenju.

Predstavnici dijaspore kazali su da je za njih važno da uspostave trajne veze sa Crnom Gorom, kao i da se njihovo pitanje tretira sa puno pažnje i senzibiliteta.

Oni su ukazali na problem slabe avio-povezanosti sa Crnom Gorom, nefunkcionisanja Savjeta za dijasporu, a istakli su da je važno otvaranje pitanja dvojnog državljanstva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:01