Andrej Milović / - PORTAL DAN
31/07/2022 u 11:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milović: Međunarodna blamaža Đukanovića

Brukajući funkciju predsjednika (svih građana), opet je potvrdio da je on predsjednik samo onih sa kojima je krčmio imovinu Crne Gore, gore nego svi okupatori u njenoj istoriji, te da je bio i ostao samo predsjednik korupcije i organizovanog kriminala, kazao je Milović

Bivši član Tužilačkog savjeta i državni sekretar Ministarstva pravde Andrej Milović kazao je da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nastavio obračun sa Specijalnim državnim tužilaštvom (SDT), izigravajući advokata svojim uhapšenim prijateljima i partnerima, ovoga puta na regionalnoj televiziji N1.

- Brukajući funkciju predsjednika (svih građana), opet je potvrdio da je on predsjednik samo onih sa kojima je krčmio imovinu Crne Gore, gore nego svi okupatori u njenoj istoriji, te da je bio i ostao samo predsjednik korupcije i organizovanog kriminala.

Da stvar bude još gora nego što na prvi pogled izgleda, u svom novom napadu na SDT, krenuo je i u napad na EUROPOL, osporavajući osnovanost optužbi SDT koje se zasnivaju na dokazima dostavljenim od strane EUROPOLA. I pored zaprepaštenja voditeljke koja je vodila intervju suprotno načinu vođenja svih naručenih intervjua koje je imao tokom čitave karijere, Đukanović je napadao SDT da hapšenjima narušavaju ugled njegovih prijatelja i partnera - navodi Milović.

Ističe da Đukanović, stajući u zaštitu uhapšenih, a napadajući institucije pravosudnog sistema države Crne Gore, pokazuje znake velike nervoze i zabrinutosti, s obzirom na to da i on sam ima veliki broj afera i krivičnih prijava, koje čekaju svoj pravni epilog.

- Vjerujem da zbog rezultata rada SDT-a, Đukanović sada streca i kada u svom okruženju čuje sirenu hitne pomoći, ali zbog svojih postupaka sa tim će morati da se nosi u budućnosti, očekujući svakog trena da će jedna od sirena biti upravo ona koju apsolutna većina Crne Gore očekuje, sirena koja će ga odvesti licem u lice pred crnogorske specijalne tužioce, da odgovara za sve ono što je od Crne Gore i njenih građana opljačkao sa svojim prijateljima i partnerima - kaže bivši član Tužilačkog savjeta.

Navodi da napadom na EUROPOL Đukanović pokazuje da je potpuno izgubio kompas, i da je, svjestan da mu se politički kraj bliži, ušao u termalnu fazu kada postaje opasan po stabilnost države, jer "u želji da ne potone, napadaće svakog ko mu predstavlja opasnost, pa makar to bila i EU i njene institucije i agencije".

- Predsjednik korupcije i organizovanog kriminala, čije je bogatstvo nekoliko milijardi eura otetih od građana Crne Gore, mora biti pod hitno procesuiran da bi se Crna Gora sačuvala, a njeni građani zaštitili od vještački izazvanih destabilizacija - kazao je Milović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:32