Милош Вучевић / - Извор: INSTAGRAM MILOSVUCEVIC_ODBRANA
19/08/2023 u 12:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministar odbrane Srbije: Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji će se obiti o glavu priznanje Kosova

On je dodao da je priznanje nezavisnosti Kosova mješanje u unutrašnje stvari Srbije

Sjeverna Makedonija i Crna Gora su se ogriješile po pitanju Kosova i Metohije, a to će im se obiti o glavu, ocijenio je ministar odbrane Srbije Miloš Vučević za TV Pink.

On je dodao da je priznanje nezavisnosti Kosova mješanje u unutrašnje stvari Srbije.

- Oni žele Veliku Albaniju, samo je pitanje ko sebe vidi kao lidera, ujedinitelja. Gotovo im se sve dozvoljava, imaju veliku podršku. Vidjeli ste kakav je prijem imao Kurti u Tetovu. Ovo nije pitanje za nas pitanje, već za njih. Ne želimo da vodimo njihovu politiku. I Makedonija i Crna Gora su se ogriješile po pitanju KiM. To će vam se obiti o glavu, otvorili ste pandorinu kutiju. Mislim da postoji svealbanski konsenzus da oni vide ovaj istorijski momenat kao šansu za ujedinjenje. Naivni Srbi misle da se to neće dogovoditi - naglasio je on.

Vučević naglašava da je uvijek važila mantra da se granice ne mijenjaju, ali se mijenjaju.

- Zaboravili su da više Crnogoraca živi u Srbiji. Srbija će uvijek biti prva adresa za školovanje i liječenje. Aljbin Kutri je šovinista, čovjek koji živi za san da napravi Veliku Albaniju. On nije budala, on je spreman da uradi sve da ostvari svoj san. On za to živi. Da li imate kontakte sa narko dilerima, moguće da ima. Na Kosovu svi brojevi padaju, upisan je najmanji broj djece u školu od 1970-ih godina. Nema ih više od milion i dvije stotine, sve sa Srbima. Naših nema, jer ih protjeruju - naglasio je on.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:02