/ - ŠAVNIK, FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
12/02/2023 u 20:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nakon izbora iz Šavnika se iselile 133 osobe

Da je došlo do tako drastične promjene u biračkom spisku, nije upoznat predsjednik Opštine. A, razgovori među političkim suparnicima i danas se svode na međusobne optužbe ko prvi put glasa u Šavniku i da li birači žive tu

Od parlamentarnih izbora 2020. godine, preko lokalnih, pa do sredine januara broj glasača u Šavniku se drastično mijenjao. I na lokalnom nivou vlast i opozicija se međusobno optužuju, prenosi Portal RTCG.

Izbori u Šavniku počeli su još 23. oktobra prošle godine. Neizvijesnost kada će biti završeni još traje. Januarski podaci pokazuju da su se iz ove opštine od oktobra odselile 133 osobe.

- Možda dozvolimo da se u Šavniku istog dana glasa na lokalne, kao i predsjedničke. Da dokažemo Crnoj Gori i bezakonju koji je DPS pravio 30 godina da jedan glasač će isti dan morati da glasa u Šavnik za lokalne, a u Nikšić za predsjedničke izbore. Je li to blamaža Crne Gore, je li sprdnja emisija i je li ponižen Šavnik od lokalne vlasti i dijela MUP-a, kaže za TVCG Gavrilo Cerović, nosilac liste "Za budućnost Šavnika".

Da je došlo do tako drastične promjene u biračkom spisku, nije upoznat predsjednik Opštine. A, razgovori među političkim suparnicima i danas se svode na međusobne optužbe ko prvi put glasa u Šavniku i da li birači žive tu.

- Ti ljudi koji stoje na čelu tih partijskih organizacija ovdje u Šavniku, da su i sami, kako su ih nazvali, izborni turisti. U svojih 50 ili 60 godina prvi put glasaju u Šavniku. Gdje su bili do sada? Jesu li I oni izborni turisti? Na njihovim listama po deset kandidata za odbornike prvi put glasaju u Šavniku, ističe Jugoslav Jakić, predsjednik Opštine Šavnik.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 23:15