Andrija Nikolić / - PORTAL DAN
09/03/2024 u 20:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikolić: Inicijativa o smjeni Mandića biće razmatrana na prvoj narednoj sjednici

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić saopštio je da će inicijativa za smjenu predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića biti razmatrana na prvoj narednoj sjednici Skupštine - nakon što su u Pokretu „Evropa sad“ (PES) tražili da se ta tačka makne sa dnevnog reda 11. marta.

- Ovo nikad nije ni bila vlada, nego kockarnica u kojoj se prebijaju dugovi, i u kojoj je (Milojko) Spajić stečajni upravnik. Kako god, i Spajić i Mandić treba da znaju da od rasprave u Skupštini ne mogu pobjeći, jer će inicijativa za smjenu Mandića biti razmatrana na prvoj narednoj sjednici Skupštine, jer će je opozicija uvrstiti u dnevni red kao svoju tačku, na temelju prava koje joj garantuje Poslovnik Skupštine Crne Gore - poručio je Nikolić u izjavi za Agenciju Mina.

On je ocijenio da su PES i Milojko Spajić ovim prijedlogom potvrdili da podržavaju antidržavnu, antisusjedsku i antievropsku politiku predsjednika Skupštine.

- Umjesto da na djelu pokažu da su moderna evropska stranka koja je u stanju da povuče Crnu Goru naprijed, oni su pristali na ponižavajuću ulogu koja im je dodijeljena - da budu perači političke biografije Andrije Mandića - podvukao je Nikolić u izjavi za Agenciju Mina.

Zato smatra da nikoga više ne bi trebalo da čudi zašto je Andrija Mandić za njih Dalaj Lama, zašto ćute na Dodika i rušenje dobrosusjedskih odnosa, zašto se prave ludi kada se u Skupštini govori o srpskom svetu, zašto ih nije briga za Mandićevo nelegalno dvojno državljanstvo, zašto žmure na zastavu druge države u kabinetu predsjednika Skupštine i zašto dozvoljavaju šovinističke ispade Mandićevih partijskih kolega iz Pljevalja i Nikšića.

- Ko ima oči i zeru zdravog razuma, jasno mu je da Mandić svađa i muti po Crnoj Gori, a od danas je jasno da takvo ponašanje otvoreno legitimišu i podstiču PES i Milojko Spajić. Ne interesuje nas čime ih sve Mandić ucjenjuje, ali je očigledno da su Spajić i PES izabrali najbrži mogući put da davno započeto rastakanje svoje stranke završe nestankom sa političke scene i neminovnim padom vlade - dodao je Nikolić.

Sad su, kaže, stvari ogoljene do kraja.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 09:39