Miloš Nikolić / foto: DPS
07/02/2024 u 18:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikolić: Vujanović bio prvi gost austrijskog predsjednika 2014, kabinet Milatovića saopštio neistinu

Predstavljajući Milatovića kao prvog predsjednika koji je bio u zvaničnoj posjeti Austrije od obnove nezavisnosti, Kabinet je saopštio neistinu i doveo javnost u zabludu, kazao je Nikolić

Kabinet Jakova Milatovića nastavlja svoju tradiciju saopštavanja neistina, kazao je Miloš Nikolić, portparol Demokratske partija socijalista Crne Gore.

- Predstavljajući Milatovića kao prvog predsjednika koji je bio u zvaničnoj posjeti Austrije od obnove nezavisnosti, Kabinet je saopštio neistinu i doveo javnost u zabludu. Naime, Filip Vujanović, bivši predsjednik Crne Gore, je novembra 2014. godine bio gost austrijskog predsjednika Hajnc Fišera koji je nekoliko mjeseci prije tog boravio u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori. 

image

Filip Vujanović i Hajnc Fišer 2014. godine

foto: DPS

Kako je naveo, za to vrijeme Milatović je bio negdje po bijelom svijetu na školovanju.

- Uzimajući u obzir njegovo poimanje sopstvene ličnosti o kojoj često govori u trećem licu, nije mu zamjeriti što sve češće sebe doživljava kao prvog i jedinog predsjednika Crne Gore, utemeljivača crnogorske diplomatije i promotera evropskih vrijednosti - kaže Nikolić.

Ipak, kako ističe, dužnost je Milatovićevih saradnika da ga ponekad opomenu da "svijet ne počinje od njega i da ga vrate u realnost u kojoj on sve češće svojim manirima i stavovima pokazuje da je slučajni predsjednik čija se najvažnija politička misija svodi na lobiranje za proruski  DF i pokušaj cijepanja sopstvene stranke".

- Obje aktivnosti mu znatno bolje idu od onog što je stvarno uloga i misija predsjednika Crne Gore - naveo je portparol DPS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:32