Ana Novaković Đurović / - FOTO: MEPPU
20/09/2023 u 09:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novaković Đurović: Ekološka Crna Gora je dostižan cilj

Za postizanje visokih ekoloških standarda potrebni su i vrijeme i resursi. Crna Gora sa svojim prirodnim potencijalima, uz adekvatno upravljanje, ima sve šanse da bude primjer prave ekološke države, kazala je Novaković Đurović

Svim građankama i građanima čestitam Dan ekološke države. Za Crnu Goru, ovo je jedan od najvažnijih praznika, koji nas obavezuje da se kao društvo snažno posvetimo očuvanju sredine u kojoj živimo i okrenemo zelenom razvoju, koji je naša budućnost, kazala je ministarka ekologije Ana Novaković Đurović.

- Za postizanje visokih ekoloških standarda potrebni su i vrijeme i resursi. Crna Gora sa svojim prirodnim potencijalima, uz adekvatno upravljanje, ima sve šanse da bude primjer prave ekološke države - dodala je ona.

Novaković Đurović ističe da Crna Gora ostvaruje iskorake u oblasti zaštite životne sredine.

- Nacionalni parkovi i zaštićena područja na kopnu i moru postali su dragocjeni simboli Crne Gore i mjesta gdje se priroda može osjetiti u svojoj najčistijoj formi - kazala je.

Međutim, svjesni smo da je potrebna dalja i intenzivna zaštita prirode. To je naša obaveza, ali i prilika. Održive prakse su prilika za stvaranje ekonomije koja podstiče rast, inovacije i bolji životni standard., zaključuje ministarka NOvaković Đurović.

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:33