Ana Novaković Đurović / - GP URA
06/03/2024 u 11:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novaković Đurović: URA će glasati za smjenu Andrije Mandića

Građanski pokret URA glasaće za inicijativu DPS-a za smjenu predsjednika Skupštine Andrije Mandića, kazala je poslanica te stranke Ana Novaković-Đurović.

Građanski pokret URA nije ni glasao za Mandića prilikom njegovog izbora na funkciju predsjednika Skupštine, istakla je ona u razgovoru za Javni servis.

- Pa je potpuno jasno da onog trenutka kada se bude glasalo o njegovoj smjeni da ćemo mi za tu smjenu glasati. Dakle, mi smo prilikom izbora na poziciju predsjednika Skupštine u vezi sa gospodinom Mandićem dali vrlo jasno obrazloženje zašto smatramo da ne treba da obnaša tu funkciju. Puno dešavanja nakon njegovog naimenovanja, uključujući i njegov boravak u izbornom štabu jedne političke partije u drugoj državi, kao i posjeta nedavna gospodina Dodika, prrvatna, koja se ipak upriličila u zgradi Skupštine, jeste u značajnoj mjeri zloupotreba funkcije i smatramo da na takav način funkcija predsjednika Skupštine ne može da se obnaša. Ponavljam, mi smo se u vezi sa njegovim izborom i prilikom prvog glasanja jasno odredili, tako da naš stav se u tom smislu ne mijenja, rekla je Novaković-Đurović.

Dodala je da se ne plaše optužbi jer sa DPS-om glasaju za tu inicijativu i da se odnose prema samom prijedlogu, ne obazirući se na to od koga dolazi.

- GP URA ne bi glasao za pravosuđe u decembru da se vodio time, kazala je Novaković-Đurović i poručila da im ne pada na pamet da se na taj način vode kada je riječ o glavnim pitanjima na evropskom putu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 10:04