/ - Ана Писонеро
21/08/2022 u 07:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pisonero: Crnoj Gori potrebna stabilna i sposobna Vlada, dragocjeno vrijeme već izgubljeno

Prema njenim riječima, Crnoj Gori je potrebna stabilna, funkcionalna i sposobna vlada koja je u stanju da sprovede reforme vezane za EU ​​kako bi napredovala na svom putu ka EU

Portparolka Evropske Komisije Ana Pisonero Hernandez reagovala je na izglasavanje nepovjerenja Vladi Dritana Abazovića, i kazala da je sada  na crnogorskim institucijama da preduzmu naredne korake u skladu sa Ustavom i zakonskim okvirom, te da nije na Evropskoj Uniji da utiče na ovaj proces.

- Upoznati smo sa odlukom Skupštine koja je rezultirala usvajanjem predloga za izglasavanje nepovjerenja. Sada je na crnogorskim institucijama da preduzmu naredne korake u skladu sa Ustavom i zakonskim okvirom. Nije na EU da odlučuje ili da utiče na ovaj proces - kazala je Pisonero Hernandez, prenosi portal RTCG.

Prema njenim riječima, Crnoj Gori je potrebna stabilna, funkcionalna i sposobna vlada koja je u stanju da sprovede reforme vezane za EU ​​kako bi napredovala na svom putu ka EU.

- Važno je da sve političke snage odgovorno rade na unaprjeđenju konsenzusa u ovom pogledu, jer je dragocjeno vrijeme već izgubljeno ove godine - poručila je Pisonero Hernandez.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 09:40