/ - OANA KRISTINA POPA
01/08/2022 u 19:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Popa: Crnoj Gori trebaju nezavisne pravosudne institucije da napreduje ka EU

Odsustvo dugo očekivanih imenovanja ima zabrinjavajući uticaj na ukupno funkcionisanje pravosuđa u Crnoj Gori i, u krajnjem, na njegovu sposobnost da ostvaruje pravdu, poručila Popa

Šefica delegacije Evropske unije(EU) u Podgoricvi Kristina Oana Popa ocijenila je danas da su Crnoj Gori potrebne nezavisne, nepristrasne, efikasne i kompetentne pravosudne institucije da bi napredovala na putu ka EU.

"Ne postoji način da se to zaobiđe. EU poziva sve političke aktere u Crnoj Gori da djeluju iznad partijskih interesa i obezbijede široku podršku za imenovanje članova Sudskog savjeta, sudija Ustavnog suda i vrhovnog državnog tužioca, bez daljeg odlaganja", navela je Popa na tviteru.

Ocijenila je da "odsustvo ovih dugo očekivanih imenovanja ima zabrinjavajući uticaj na ukupno funkcionisanje pravosuđa u Crnoj Gori i, u krajnjem, na njegovu sposobnost da ostvaruje pravdu."

"Previše vremena se gubi na teme koje dijele društvo. Vrijeme je da se razlike ostave po strani i da se radi zajedno na jačanju vladavine prava. EU će nastaviti da čini sve što je u njenoj moći da pomogne Crnoj Gori i ubrza dinamiku njenog pridruživanja, u interesu crnogorskih građana i evropske budućnosti zemlje. Crna Gora treba da odlučno iskoristi ovaj trenutak i ostvari brze i konkretne rezultate", poručila je Popa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 11:04