/ Андрија Поповић
14/09/2021 u 09:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поповић дао изјаву МУП у хитном поступку, није се позивао на имунитет посланика

Доказ да је Црна Гора већ неформално постала дио “српског света” је, у посљедње вријеме, готово свакодневно малтретирање црногорских опозиционих посланика и посланица, истичу из ЛП

Предсједник и посланик Либералне партије Андрија Поповић дао је касно синоћ хитну изјаву у Управи полиције- Одјељењу безбиједности Котор, само сат времена након достављања, а по позиву да се изјасни о чињеницама поводом боравка и дешавања на Цетињу 5. септембра, када је полиција у агресивној акцији разбила окупљање грађана.

- Посланик Поповић није хтио да се позива на имунитет, иако по функцији он не може бити позван на кривичну, прекршајну или другу одговорност без одлуке Скупштине Црне Горе. Он је имао примједбу на начин позивања и рок од само сат времена да се јави и да изјаву уз пријетњу привођењем. Он је поручио да на јавној сцени имамо велики повратак у 1948. годину и да је дух некадашње УДБЕ и Голог отока очигледно заживио у пуном капацитету са новом Владом- саопштено је из ЛП.

Поповић је казао да је тога дана на Цетињу, као посланик и јавни функционер, само молио полицијске службенике на Дворском тргу да не гађају мирни народ гуменим мецима и шок бомбама и то након што је погођена  жена,функционерка ЛП са три таква куршума, те да је то обраћање једини контакт који је имао са полицијом.

- Упркос томе они су наставили са таквим дјеловањем а недјељу дана касније посланика и позвали на разговор да им објасни шта се заправо догодило на Цетињу. Поповић и други фунцкионери ЛП радо се одазивају овом позиву и са задовољством ће информисати надлежне шта се то десило на Цетињу 5. септембра са надом да ће те инфромације можда помоћи разумијевању шта је све мирни народ претрпио без икаквог разлога од стране репресивног апарата државе. Доказ да је Црна Гора већ неформално постала дио “српског света” је, у посљедње вријеме, готово свакодневно малтретирање  црногорских опозиционих посланика и посланица како у Србији тако и у Црној Гори, сад је то већ сихронизована акција- истичу из ЛП.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:15